ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Αθηνά» - Λάρισα: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Αγιάς

Κακοκαιρία «Αθηνά» - Λάρισα: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Αγιάς
ONLARISSA

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμος Αγιάς - Πάνω από 30 σπίτια πλημμμύρισαν ενώ δυο χωριά έχουν αποκλειστεί.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ζητά ο Δήμος Αγιάς της Λάρισας. Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλιας επιχειρούν και σήμερα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Σημειώνεται, πως τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στα παράλια της Αγιάς, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ παρουσιάστηκαν και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του κάστανου.

Αποκλείστηκαν χωριά στη Λάρισα

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην παραλιακή περιοχή του δήμου Αγίας από την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά».

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίας, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια της περιοχής αλλά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά, με τα δυο χωριά να είναι αποκλεισμένα.

Ο δήμαρχος Αγίας σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προ των πυλών νέα ισχυρή κακοκαιρία - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)