ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μαντουδίου στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Μελετάμε σχέδιο εκκένωσης χωριών

Δήμαρχος Μαντουδίου στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Μελετάμε σχέδιο εκκένωσης χωριών
Την Τετάρτη 13/10 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα.
INTIME

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία "Αθηνά" - Υπό τον φόβο της νέας επιδείνωσης του καιρού οι κάτοικοι της περιοχής - Έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο Μαντουδίου - Έρχεται εκκένωση χωριών της περιοχής για να αποφευχθούν τα χειρότερα - Τι λέει στο Newsbomb.gr δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στον Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια σχετικά με την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης στην αποψινή σύσκεψη η συζήτηση έχει να κάνει με τα αντιπλημμυρικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο της εκκένωσης χωριών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Βόρεια Εύβοια: Καταστροφικές πλημμύρες από το κύμα κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Βόρεια Εύβοια η οποία «σαρώθηκε» τον Αύγουστο από τεράστιες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Παράλληλα, σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρέθηκαν οι κάτοικοι του Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου υπερχείλισαν ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

Τα χωριά που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν, σύμφωνα και με τον περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, η Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, ενώ πολύ σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και της Κοτσικίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος από τις πλημμύρες έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πλημμύρες οδήγησαν στον εγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων στην παραλία της Αγίας Άννας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Προέχει η υγεία μου»

Σεισμός στην Κρήτη: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι - Ανησυχία για τη μικρή μετασεισμική ακολουθία

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα με 800 ευρώ τον μήνα - Ποιους αφορά