ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καβάλα: Δραματική έκκληση των υγειονομικών φορέων για εμβολιασμό

Κορονοϊός - Καβάλα: Δραματική έκκληση των υγειονομικών φορέων για εμβολιασμό
Intime News

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η πανδημία «μαίνεται» λόγω της εμβολιαστικής κάλυψης

Μήνυμα όλους τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του κορονοϊού, απηύθυναν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, παρουσία και του νομιάτρου Χρήστου Παπαδόπουλου.

«Η πανδημία μαίνεται, κυρίως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης», τόνισαν στο σύνολο τους οι υγειονομικοί φορείς υπογραμμίζοντας ότι η «νόσος Covid-19 από ήπια μέχρι και θανατηφόρα, δυστυχώς θα ταλαιπωρεί αρκετούς ασθενείς ως χρόνιο πολυσυστηματικό σύνδρομο». Τόνισαν ακόμα πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι παροτρύνουν ασθενείς να μην εμβολιάζονται και να γίνονται φορείς διαφόρων θεωριών που δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση πηγαίνοντας κόντρα στην ίδια την επιστήμη που υπηρετούν.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα σημείωσε μεταξύ άλλων «ο πόλεμος με την ιό που ξεκίνησε πριν από 19 μήνες δεν τελείωσε ακόμα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε ορισμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Τα δισεκατομμύρια εμβόλια που έγιναν αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα, να εμβολιαστούν άμεσα και να θωρακιστούν και με το εμβόλιο της γρίπης. Υπάρχουν συνάδελφοι που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και δυστυχώς επηρεάζουν και ασθενείς. Θα πρέπει σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία οι επιστήμονες υγείας να πειθαρχούν με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αλήθειες. Να σταματήσει η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία γιατί δεν ωφέλησε κανέναν. Η χώρα μας είναι στην 20η θέση από τις τριάντα της Ε.Ε. στην εμβολιαστική κάλυψη».

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο ιός δεν πρέπει να υποτιμάται. Ακούσαμε διάφορα όλο αυτό το διάστημα, ότι δεν είναι τίποτα αλλά μια απλή γρίπη. Ο ιός είναι επικίνδυνος όχι τα εμβόλια. Χάνουμε ένα λεωφορείο ασθενείς κάθε μέρα. Η Καβάλα έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που φθάνουν το 50%. Ο τοίχος ανοσίας χτίζεται με τον εμβολιασμό όχι με τη νοσηρότητα».

Ιδιαίτερα ανησυχητικός με την κατάσταση που διαμορφώνεται εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καβάλας Σίμος Τσετίνης σημειώνοντας με έμφαση: « Δεν είναι μόνο ότι ο ασθενής θα πεθάνει ή θα νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Είναι το γεγονός ότι ακόμα και αν το ξεπεράσει δημιουργούνται πολλά προβλήματα στη συνολική υγεία, του ασθενούς που νόσησε βαριά, τα οποία μάλιστα μπορεί να είναι και μόνιμα. Επηρεάζονται τα νεφρά, η πίεση, οι πνεύμονες. Υπάρχει μια πλύση εγκεφάλου και δεν μπορεί ο κόσμος να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του εμβολίου. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο να μην εμβολιαστεί κάποιος».

Ιδιαίτερα αυστηρός προς τους ιατρούς που δεν εμβολιάζονται εμφανίστηκε ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος επισημαίνοντας: «Υγειονομικός δεν δικαιολογείται να πηγαίνει κόντρα στις επιστημονικές επιτροπές και τους διεθνείς οργανισμούς(υγείας). Εμβολιάζεται για να προστατέψει τους ασθενείς του και γιατί υπηρετεί μια επιστήμη. Αν δε θέλει να την υπηρετήσει να καταθέσει το πτυχίο του και να κλείσει το ιατρείο του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη