ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι μετά τα στοιχεία της έρευνας

Κατασκοπεία Ρόδος δίκη
Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο
dimokratiki.gr

Ρόδος: Σε δίκη παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατασκοπείας.

Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, με τον γενικό γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου και τον 53χρονο ναυτικό, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, να παραπέμπονται σε δίκη, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο άνδρες σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Πλήθος ευρημάτων αποκαλύπτεται, στην εισαγγελική πρόταση 32 σελίδων, από τις έρευνες για τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για τις πράξεις της υποστήριξης πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της προδοτικής κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι εκθέσεις αναφέρονται στις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στις ηλεκτρονικές συσκευές τους, που κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κινητό τηλέφωνο στο κινητό του 53χρονου μάγειρα προκύπτει πλήθος κλήσεων προς το κινητό του 36χρονου, ενώ σε τέσσερις κλήσεις το στίγμα του κινητού του ενεργοποιείται από κεραία στο Καστελόριζο.

Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο «ΣΤΑΥΡΟΣ», στο οποίο εργαζόταν ο 53χρονος, από το λιμάνι της Ρόδου. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επίσης και τέσσερις φωτογραφίες πλοίων του πολεμικού ναυτικού «από υψομετρική διαφορά, ώστε να είναι εμφανής ο εξοπλισμός και ο οπλισμός τους πάνω σε αυτά» αναφέρει η έκθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκάρει η απίστευτη σκευωρία πίσω από την κακοποίηση της 8χρονης

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Αμερικανίδα δημοσιογράφο: «Αποπλάνησε τον Πούτιν με τα ποδια της»