ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τώρα: Προσοχή! Πυκνή ομίχλη στη Μαλακάσα

Καιρός τώρα: Προσοχή! Πυκνή ομίχλη στη Μαλακάσα
Πέπλο ομίχλης στη Μαλακάσα
Newsbomb.gr/Φυλλένια Γκότση

Για δεύτερη συνεχή μέρα περιοχές του Λεκανοπεδίου καλύπτονται από πέπλο ομίχλης – Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή της Μαλακάσας.

Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα της Αθήνας παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην Αττική, με την πυκνή ομίχλη να σκεπάζει διάφορες περιοχές.

Το τοπίο είναι σίγουρα εντυπωσιακό και ξάφνιασε πολλούς, ωστόσο, για όσους κινούνται στους δρόμους δεν παύει να είναι πολύ επικίνδυνο και να απαιτεί μεγάλη προσοχή και εγρήγορση.

Το βράδυ του Σαββάτου, η ομίχλη σκέπασε από νωρίς την περιοχή της Μαλακάσας, αναγκάζοντας όσους κινούνταν στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας να μειώσουν ταχύτητα.

Τα κίτρινα φώτα του δρόμου και η λευκή διαγράμμιση βοηθούν πολύ τους οδηγούς, εντούτοις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αποφευχθούν ατυχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Θυμίζουμε πως το βράδυ της Παρασκευής η ομίχλη σκέπασε ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, με τις εικόνες να είναι σίγουρα σπάνιες και εντυπωσιακές.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, εξήγησε μιλώντας στο Newsbomb.gr, που οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επικράτηση των ισχυρών νοτιάδων, που φέρνουν υγρασία από την Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργούν ομίχλες ακτινοβολίας όχι μόνο στην ξηρά, αλλά και στη θάλασσα. Ομετεωρολόγος, επεσήμανε πως η επικράτηση των νοτιάδων θα ελαττωθούν από την Κυριακή, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να εξαφανιστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οι μηνύσεις των τεσσάρων γυναικών που καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμό

Άγριο φονικό στον Βόλο: Με 20 μαχαιριές κατακρεούργησε την 75χρονη ο δολοφόνος

Ο Μακρόν διώχνει τον Ερντογάν από τη Λιβύη - Ραγδαίες εξελίξεις στη Σύνοδο του Παρισιού