ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: «Καμπανάκι» από Παγώνη στο Newsbomb.gr – Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα

Κρούσματα σήμερα: «Καμπανάκι» από Παγώνη στο Newsbomb.gr – Έρχονται δύσκολα Χριστούγεννα
Η κατάσταση χρειάζεται προσοχή. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αναφέρει η Ματίνα Παγώνη στο Newsbomb.gr.
INTIME

Koρονοϊός: Για τη σημασία της τήρησης των μέτρων αλλά και τον τρόπο που θα κάνουμε φέτος γιορτές μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη

Γιορτές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο θα κάνουμε και φέτος με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συμβουλεύοντας να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το πως θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα η κα. Παγώνη ανέφερε ότι: «η κατάσταση χρειάζεται προσοχή. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Ο καθένας θα πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό τους, να τηρεί τα μέτρα και να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη, η κατάσταση στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα είναι πολύ επιβαρυμένη και η πληρότητα προσεγγίζει το 100%, «στην Αττική ακόμα τα πράγματα είναι καλύτερα. Αν όμως η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα τότε η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και προσθέτει: «Πολύ γρήγορα αυξάνονται πλέον και οι διασωληνωμένοι. Όταν θα φτάσουμε τους 600 ασθενείς στις ΜΕΘ τότε θα σημαίνει ότι κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Η κατάσταση στη χώρα

Τα χθεσινά εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν ήταν 7.105, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 808.297 (ημερήσια μεταβολή +0,9%),εκ των οποίων 50,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.472 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,27 (95% ΔΕ: 1.16 - 1.40)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.493 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (61,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 405 (82,82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (17,18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.374 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή + 4,38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 385 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Hooligans Κολωνού»: Διάλογοι που προκαλούν σοκ - «Ξεκινάει πόλεμος, θα τους γ...» (pics)

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε