ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Έως 120.000 μολύνσεις μέχρι το τέλος του μήνα η εκτίμηση Τζανάκη

Κρούσματα σήμερα η εκτίμηση Τζανάκη
Κρούσματα σήμερα: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τα κρούσματα του κορονοϊού
ΙΝΤΙΜΕ

Κρούσματα σήμερα: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τα κρούσματα του κορονοϊού

Για κορύφωση του κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, κάνοντας λόγο για μοντέλα που δείχνουν έως 120.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Τζανάκης μέχρι το τέλους του μήνα αναμένονται περίπου 700 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 -630 σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στον θάνατο της 51χρονης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί μετά από συμβουλή πρώην Επόπτη Υγείας και είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ένας στους τρεις Επόπτες Υγείας είναι μη εμβολιασμένος καλώντας το σωματείο του να ανακοινώσει τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών του.

Νωρίτερα ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», έκανε λόγο για αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία, με την πίεση να συνεχίζει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά κι αυτό συνέβαλε στο να χαθούν ζωές ασθενών, εξήγησε ότι πολλές ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν από δωρεές αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό ώστε να στελεχωθούν όπως έπρεπε, οπότε είναι φυσικό να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Τζανάκης είπε ότι όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ κι αυτό το είδαμε σε προηγούμενα κύματα πανδημίας και στην νέα Υόρκη και στο Μπέργκαμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Λαμία: Γυμνή ασθενής επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές – Κλειδώθηκαν στα γραφεία για να γλιτώσουν

Έξαλλη η Μαρία Μπάρκουλη με τη Δέσποινα Βανδή: «Σταματήστε να τραμπουκίζετε το παιδί μου»