ΕΛΛΑΔΑ

Eurostat: Πόσους νεκρούς από τροχαία μετρά ετησίως η Ελλάδα - Δείτε το Ιnfographic του Newsbomb.gr

Eurostat: Πόσους νεκρούς από τροχαία μετρά ετησίως η Ελλάδα - Δείτε το Ιnfographic του Newsbomb.gr

Eurostat: Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τροχαία δυστυχήματα και η θέση της Ελλάδας στο Ιnfographic του Newsbomb.gr

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τροχαία δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να βρίσκεται πάνω απο τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο τον 52 θανάτων ανά εκατομμύριο που καταγράφηκαν το 2019 στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Σε επίπεδο περιφερειών, οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία καταγράφηκαν στην επαρχία του Λουξεμβούργου στο Βέλγιο (171 ανά εκατομμύριο κατοίκων), στις νήσους Μαδέρα (165) και την περιφέρεια του Αλεντέζου στην Πορτογαλία (156).

Οι λιγότεροι θάνατοι από δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους την ίδια περίοδο καταγράφηκαν στην Βιέννη στην Αυστρία (6), στην Στοκχόλμη στη Σουηδία (9) και στο Βερολίνο στη Γερμανία (11).

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Ειδικότερα, στην Ελλάδα το 2019 τα περισσότερα δυστυχήματα από τροχαία καταγράφηκαν σύμφωνα με τη Eurostat στην περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου (113 ανά εκατομμύριο κατοίκων) και στην Πελοπόννησο (106).

Ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Κρήτη, η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία , η Θεσσαλία και η Αττική. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το Βόρειο Αιγαίο και για τα νησιά του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των θανάτων από δυστυχήματα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 32% μεταξύ του 2009 και του 2019.

Η μεγαλύτερη μείωση πανευρωπαϊκά καταγράφηκε στην πόλη της Μελίγια (υπερπόντια περιοχή της Ισπανίας στη βόρεια Αφρική) όπου υπήρξε 100% μείωση.

Ανω του 60% μείωση καταγράφηκε ακόμα στη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στη Βιέννη στην Αυστρία, την περιφέρεια της Δυτικής Σουηδίας και το Λουξεμβούργο.

Ωστόσο σε 19 περιφέρειες σε όλη την ΕΕ σημειώθηκε αύξηση των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα την ίδια περίοδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μαρτυρία: Έχει εμβολιαστεί εδώ και 3,5 μήνες, όμως νοσεί και της χορηγείται οξυγόνο

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης

Ρoή Ειδήσεων