ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο γιος της 48χρονης - «Ήταν βίαιος, η ζωή της ήταν μαρτύριο»

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη (29/11)
Ο 49χρονος άνδρας που σκότωσε τη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη
grtimes

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του 49χρονου ο όποιος σκότωσε τη γυναίκα του με πολλαπλές μαχαιριές, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν ο κατηγορούμενος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι έκανε το στυγερό έγκλημα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κατά πληροφορίες του thestival, ο ίδιος έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές.

Ο 20χρονος γιος της 48χρονης που έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της, τόνισε, μιλώντας στον Alpha, ότι ο πατέρας του αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια αλλά η ψυχική νόσος από την οποία έπασχε, είχε υποτροπιάσει τους τελευταίους 3 μήνες.

«Ήταν εκτός τόπου και χρόνου», είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι ο ισχυρισμός του πατέρα του ότι τον απατούσε η σύζυγός του, ήταν εντελώς αναληθής. «Είναι 20 χρόνια σχιζοφρενής και τους τελευταίους τρεις μήνες είχε υποτροπή. Ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο πατέρας μου έχει πάει και έχει πει ότι η ντεμέκ, η μάνα μου, τον απατάει. Δεν ξέρω τι τρέλα έχει στο μυαλό του, αλλά δεν περίμενα να φτάσει σ’ αυτό το σημείο… Έγινε ό,τι έγινε», είπε ο γιος του 49χρονου συζυγοκτόνου.

Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι η ζωή της ήταν «πολύ χάλια, μαρτύριο κάθε μέρα, το ίδιο και εγώ. Απλά μπροστά μου ήταν πιο κύριος ρε παιδί μου γι’ αυτό και έκανε ό,τι έκανε, όταν έφυγα». Για την καθημερινότητα στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα του είπε: «Τον έβλεπα πάντα σαν άρρωστο και συγχωρούσα οτιδήποτε και αν έκανε, αλλά τώρα αυτό εδώ πέρα, τέλος πάντων».

«Ήταν βίαιος. Με όλους ήταν βίαιος, αλλά με εμένα κρατιόταν… Εν πάση περιπτώσει εγώ αυτό που θέλω να ακουστεί είναι ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, εντελώς τρελός και όλα αυτά που λέει ότι τον απατούσε και τα λοιπά, όλα αυτά ήταν στο μυαλό του».

«Αυτός πήγε εκεί πέρα ψύχραιμος πιστεύοντας ότι κάνει το σωστό, δηλαδή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εγώ θέλω να γίνει καλά, να καταλάβει λίγο τι έχει κάνει. Το κράτος δεν προστατεύει σε τέτοια πράγματα γιατί δεν μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι σου, το καταλαβαίνω, δεν ρίχνω ευθύνες. Εννοείται λάμβανε αγωγή, αλλά δεν τον βοηθούσε… δεν…», είπε ο 20χρονος γιος του ζευγαριού.

Σχετικά με τη νοσηλεία του πατέρα του είπε ότι νομίμως έβγαινε από την κλινική «πήγαινε, τελείωνε η αγωγή, τον παίρναμε σπίτι και λέγανε "έστρωσε", ξέρω εγώ, είναι καλά».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο συζυγοκτόνος αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και είπε στους αστυνομικούς, «παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου», ομολογώντας έτσι τη δολοφονία. Ζήτησε επίσης από τους αστυνομικούς να ενημερώσουν και τον 20χρονο γιο τους ο οποίος σπουδάζει στην Κομοτηνή.

Οι αστυνομικοί πήγαν στην οδό που τους είχε υποδείξει και βρήκαν τη γυναίκα σε μια λίμνη αίματος στην κρεβατοκάμαρα με 23 μαχαιριές και το κυνηγετικό μαχαίρι βρέθηκε μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή, οι μαχαιριές εντοπίζονται στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ η 38χρονη κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Κρούσματα σήμερα: 6.677 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 104 θάνατοι και 657 διασωληνωμένοι