ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων

Κορονοϊός - Καπραβέλος: Περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων
Για επιπλέον μέτρα εκτός από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Για την ανάγκη λήψης νέων δραστικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε στο Mega, o συντονιστής - διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο συντονιστής – διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα αλλά και στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Υπάρχει μία διαφορετική ανάγνωση στην εντατική από αυτό που βλέπουν οι επιδημιολόγοι. Είναι ανακούφιση που είδαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Είναι συνδρομή στον έλεγχο της πανδημίας. Τα νούμεερα είναι υψηλά, περιμένουμε αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων», τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος

«Επιπλέον μέτρα χρειάζονται, καθώς τα κρούσματα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Θα σας αναφέρω την μαρτυρία μίας κόρης ασθενούς. Η κοπέλα μου έλεγε: «Εγώ γιατρέ θα έδινα όλη μου την περιουσία να γυρνούσα πίσω τον χρόνο και να έπειθα την μητέρα μου να κάνει το εμβόλιο».

Εκτός από την υποχρεωτικότητα χρειάζονται επιπλέον μέτρα;

«Δραστικά μέτρα χρειάζονται. Μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και μη. Στα γήπεδα έλεγχος, και όχι συνωστισμός, τα σχολεία να κλείσουν για μικρό διάστημα. Επιπλέον θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για παράδειγμα στο δημόσιο. Η νέα μετάλλαξη είναι υπερμεταδοτική πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους αλλιώς θα μιλάμε για μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»