ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παραμένει η μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 7 Δεκεμβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Συνεχίζει να είναι υψηλός ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, την ώρα που για ένα ακόμα 24ωρο οι απώλειες λόγω της νόσου άγγιξαν το τριψήφιο νούμερο.

Ανησυχητικά παραμένουν τα δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Την Τρίτη (07.12), για ακόμα μια φορά τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 7.000, ωστόσο, οι «σκληροί» δείκτες είναι αυτοί που προκαλούν προβληματισμό καθώς καταδεικνύουν το υγειονομικό αποτύπωμα της πανδημίας και την πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ.

Για ένα ακόμα 24ωρο οι θάνατοι άγγιξαν τον τριψήφιο αριθμό, φτάνοντας τους 99, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός. Συγκεκριμένα, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 697 ασθενείς, με το σύστημα υγείας να συνεχίζει να πορεύεται οριακά και το υγειονομικό προσωπικό να τεστάρει καθημερινά τις αντοχές του για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά COVID και μη που καταφθάνουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα Infographic 7 Δεκεμβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.Newsbomb.gr

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι για ένα ακόμα 24ωρο αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 405 εισαγωγές, 6,58% περισσότερες από το τελευταίο 24ωρο, πλησιάζοντας τον μέσο όρο του επταημέρου που είναι οι 436 εισαγωγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τι έγραφαν τα σημειώματα που άφησαν τα δύο αδέρφια (vid)

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Μπάρκουλη

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης – Την περίμεναν να βγει από το σχολικό (vid)