ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Το «μαράζι» του με την πολιτική και η τέχνη του να σπάει συμβόλαια

Ο Γιώργος Τράγκας
Ο Γιώργος Τράγκας
Intimenews

Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης στα 72 του χρόνια. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:10 τα ξημερώματα - Η πολιτική αποτελούσε πάντα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή του

Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή την ίδρυση του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Γιώργο Τράγκα για ακραίες απόψεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τον ενέπλεξαν ακόμα και με την Χρυσή Αυγή. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι ο Τράγκας δεν άνηκε ποτέ σε αυτό το χώρο και οι πολιτικές του πεποιθήσεις ουδεμία σχέση είχαν με την άκρα δεξιά.

Ο δημοσιογράφος άνηκε πολιτικά σε αυτό που λέμε «Καραμανλική Δεξιά» και δεν το έκρυβε. Για όσους τον γνώρισαν ή δούλεψαν μαζί του γνώριζαν ότι ήταν λάτρης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ είχε πολύ καλές σχέσεις και με τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ τον οποίο αποκαλούσε «μπουλτόζα».

Η μεγάλη πολιτική διείσδυση που είχαν οι εκπομπές του κυρίως στο ραδιόφωνο, έκαναν τον Τράγκα να ζυμωθεί από νωρίς με την πολιτική. Από παλιά είχε το μικρόβιο να ασχοληθεί ενεργά με τον πολιτικό στίβο και ενδόμυχα περίμενε ότι κάποιος εκ των αρχηγών της ΝΔ θα τον ζητούσε στις λίστες της ΝΔ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, από κανέναν αρχηγό της γαλάζιας παράταξης, καθώς οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο Τράγκας δεν μπορούσε να μπει σε νόρμες και κομματικές γραμμές. Παρόλα αυτά υπήρξε ένας συντηρητικός δημοκράτης και σε καμία περίπτωση ακροδεξιός.

Αυτό βέβαια ήταν αληθές. Παρά τη μεγάλη δημοφιλία του στην δεκαετία του '90, ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας άνθρωπος που στην απογείωση της επαγγελματικής του δραστηριότητας συνήθιζε να παίρνει το καπελάκι του και να φεύγει από το ένα δημοσιογραφικό μαγαζί στο άλλο. Είχε τέχνη δηλαδή στο να σπάει τα συμβόλαια όταν έβλεπε ότι επιχειρείτο εναντίον του έστω και η ελάχιστη προσπάθεια λογοκρισίας.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι ο Τράγκας δεν δέχθηκε ποτέ και από κανέναν την παραμικρή λογοκρισία σε όποιο μέσο κι αν εργάστηκε. Έλεγε πάντα την άποψή του φωναχτά ακόμα κι αν αυτό του κόστιζε επαγγελματικά. Προφανώς για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν ενετάχθη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και αυτό ήταν ένα μεγάλο μαράζι που τον κατέτρωγε. Οι αρχηγοί της ΝΔ που ήξεραν τους πόθους του, πάντα τον απέφευγαν ευγενικά και φρόντιζαν να διατηρούν σχέσεις μαζί του στο πλαίσιο του «μακριά κι αγαπημένοι».

Η ίδρυση του δικού του κόμματος τώρα τελευταία ήταν μάλλον η εκπλήρωση ενός προσωπικού του ονείρου, παρά μια ανάγκη να κυριαρχήσει στο χώρο της δεξιάς.

Συνεργάτης του Γιώργου Τράγκα στο Newsbomb.gr: Πίστευε ότι θα μπει στο νοσοκομείο για 5 συνεδρίες

Ο στενός του συνεργάτης Πάρις Κουρτζίδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σημείωσε πως οι δικοί του άνθρωποι γνώριζαν πως η κάθε ημέρα που περνά είναι δύσκολη.

«Δεν έγραφα τυχαία ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Δυστυχώς ο Γιώργος δεν κατάφερε να αντέξει. Από χθες το μεσημέρι ξέραμε πως είναι δύσκολα αυτά τα 24ωρα. Ο πρόεδρος ήταν αισιόδοξος πως θα μπει στο νοσοκομείο για τρεις με πέντε συνεδρίες. Μου ζήτησε να κρατήσω ψηλά το κίνημα. Έχω χρέος να εκπληρώσω κάθε του όνειρο», δήλωσε.

Γιώργος Τράγκας: Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο Γιώργος Τράγκας άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:10 τα ξημερώματα ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομειου «Σωτηρία».

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας μετά από μάχη με τον κορονοϊό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Κοπέλες έβγαλαν στη δημοσιότητα μηνύματα που φέρεται να τους έστελνε

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η ανάρτηση του Κιούση μετά τις αποκαλύψεις για το μέλος των Ράδιο Αρβύλα

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και το σχόλιό του για τον Αντώνη Κανάκη