ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: Μέχρι 10 Γενάρη η Όμικρον θα έχει επικρατήσει – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

Λινού στο Newsbomb.gr: Μέχρι 10 Γενάρη η Όμικρον θα έχει επικρατήσει – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια
INTIME

Την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού σε σχέση με τη μετάλλαξη Όμικρον εξέφρασε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού - Πότε θα επικρατήσει - Πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια 

Την πεποίθηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας εξέφρασε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει το πολύ έως τις 10 Ιανουαρίου. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί αλλά και να αρχίσουμε ξανά τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Λινού.

Και πρόσθεσε: «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μετάλλαξη αυτή είναι εξίσου σοβαρή με τις προηγούμενες για τους μη εμβολιασμένους».

Θέμα χρόνου να έχουμε «εκπλήξεις» με την Όμικρον

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού σε σχέση με τη μετάλλαξη Όμικρον εξέφρασε στο Newsbomb.gr και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «είναι θέμα χρόνου να έχουμε “εκπλήξεις” και να δούμε μια αστραπιαία διασπορά στην κοινότητα. Τη διασπορά αυτή, θα την αντιληφθούμε όταν μετά την μείωση των νοσηλειών που βλέπουμε τώρα, αρχίσουν ξανά να αυξάνονται».

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στον εμβολιασμό της τρίτης δόσης γιατί έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την σοβαρή νόσηση».

Τρομάζει το παράδειγμα της Βρετανίας

Οι περιορισμοί κατά της μετάλλαξης Όμικρον ενδέχεται να πρέπει να ισχύσουν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε κορυφαία επιστήμονας της βρετανικής κυβέρνησης. Η Δρ Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν καθώς «οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι δύσκολες τέσσερις» λόγω του τεράστιου όγκου των περιπτώσεων Όμικρον που θα επηρεάσουν τις δραστηριότητες των ανθρώπων.

Ο χρόνος που απαιτείται για τον διπλασιασμό των κρουσμάτων της Όμικρον, ο οποίος είχε υπολογιστεί κάθε δύο έως τρεις ημέρες, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να συντομεύεται, όπως είπε ο Δρ Χόπκινς, σύμφωνα με το inews.co.uk.

Εκφράζεται φόβος επίσης, ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 200.000 μολύνσεις λόγω της μετάλλαξης Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το μοντέλο UKHSA που μελετά τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Κάρμελ: Ισχυρό αλλά σύντομο το χτύπημά της - Πότε και πόσο θα χιονίσει στην Αττική

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά