ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο αντίο στο Δημήτρη Χριστούλα

Το τελευταίο αντίο στο Δημήτρη Χριστούλα

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα στις δύο το μεσημέρι οι συγγενείς και οι φίλοι στο Δημήτρη Χριστούλα, τον 77χρονο συνταξιούχο που αυτοκτόνησε την Τετάρτη το πρωί με ένα περίστροφο στην πλατεία Συντάγματος και προκάλεσε ισχυρό σοκ στην Ελληνική κοινωνία.

Η πολτική του κηδεία θα γίνει στο προαύλιο χώρο του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στην συνέχεια η σωρός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση. Δεν θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία μετά από επιθυμία του ίδιου.

Εδώ και 4 μέρες χιλιάδες πολίτες τον τιμούν με λουλούδια, σημειώματα και αναμμένα κεριά στο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος κάτω από το οποίο έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός.

«Δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου» εξηγούσε ο ίδιος σε σημείωμα του για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

simeioma



"Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα" δήλωσε με επιστολή της η κυρία Εμμυ Χριστούλα, η κόρη του 77χονου αυτόχειρα.