ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις στις μάσκες: 16 ιστοσελίδες στο μικροσκόπιο – Έως και 60% οι ανατιμήσεις

Αυξήσεις στις μάσκες: 16 ιστοσελίδες στο μικροσκόπιο – Έως και 60% οι ανατιμήσεις

Έλεγχο σε 16 ιστοσελίδες μετά τις αυξήσεις που καταγράφηκαν στις μάσκες υψηλής προστασίας ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για 16 ιστοσελίδες που αύξησαν την τιμή στις μάσκες υψηλής προστασίας από Πέμπτη βράδυ σε πρωί Παρασκευής έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «σε αυτά ετοιμάζονται επιστολές για να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία του ελέγχου».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία. Θα πρέπει να αποδείξουν ότι από Πέμπτη προς Παρασκευή αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών».

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ «το πρόστιμο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο και είναι ανάλογο του τζίρου» λέγοντας ότι οι ανατιμήσεις σε ένα βράδυ έφτασαν έως και το 60%.

«Εκτός από νομικά είναι και ηθικά απαράδεκτο να θέλει να βγάλει κανείς υπερβολικό κέρδος. Εγώ δεν είπα να μην βγάλουν κέρδος και γι’ αυτό δεν έβαλα διατίμηση. Άλλο να θέλει να κερδίσει και άλλο να θέλει να κερδίσει για μια ζωή» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποιος την Κυριακή εμφανίστηκε οργισμένος για τις ανατιμήσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης «αν κάποιος επιχειρηματίας αγόρασε από Πέμπτη βράδυ σε Παρασκευή με αυξημένη τιμή είναι νόμιμος, αν δεν το έκανε και αύξησε τις τιμές είναι παράνομος. Κανείς δεν είχε δηλώσει έλλειψη μέχρι την Πέμπτη άρα δεν μπορεί να λένε ότι δεν είχαν προϊόντα και άρα αύξησαν τις τιμές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συσκέψεις για νέα μέτρα: «Ποδαρικό» με αλλαγές σε διασκέδαση, τηλεργασία και γήπεδα

Survivor 5: Η πρεμιέρα είχε δάκρυα, τραυματισμούς και ένα μεγάλο ζευγάρι με το «καλημέρα»

«Παραμιλούν» οι Τούρκοι: Τώρα αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει από Rafale, Viper και Mirage 2000-5