ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τις νοσηλείες! Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

κρουσματα infographic 7 Ιανουαρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 7 Ιανουαρίου.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η μετάλλαξη Όμικρον «καλπάζει» και τα κρούσματα παραμένουν σε πενταψήφιο αριθμό, τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες στην Ελλάδα. δείτε τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.

Ταχύτατα εξαπλώνεται και στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον, αν και οριακά ακόμα επικρατεί στην κοινότητα η Δέλτα, με αποτέλεσμα τα κρούσματα κορονοϊού να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το μεγάλο «αγκάθι», ωστόσο, αφορά την πίεση που ασκείται στο Σύστημα Υγείας, για αυτό και η κυβέρνηση ήδη προχωράει σε νέα δέσμη μέτρων για να αναχαιτίσει ένα ακόμα κύμα της πανδημίας.

Την Παρασκευή (07.01), ανακοινώθηκαν 29.334 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 78 ακόμα θάνατοι και 632 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η Αττική ξεπέρασε και πάλι τα 10.000 κρούσματα ενώ και η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πάνω από 4.000, με τη διασπορά να είναι τεράστια σε όλη τη χώρα.

Το infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα infographic 7 Ιανουαρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 7 Ιανουαρίου 2022.Newsbomb.gr

Το μεγάλο πρόβλημα στην παρούσα φάση, έχει να κάνει με τις αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Μέσα σε τρία 24ωρα έγιναν 1.831 εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις αντοχές του συστήματος υγείας στα άκρα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τέθηκε σε εφαρμογή το plan B προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση στο ΕΣΥ από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτού του σχεδίου είναι και η προστασία μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. Το ειδικό σχέδιο αφορά περισσότερο τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στέλνοντας τα φύλλα επίταξης στους ιδιώτες γιατρούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος που αγόρασε τα PCR Test έναντι 27 ευρώ - «Δεν είναι μαγικά, δημοπρασίες κάναμε»

Χατζηγεωργίου: «Θα ξεσπούσα απίστευτα άσχημα» - Οι λόγοι που αποχώρησε από το Survivor (video)

Αθλιότητες στον Παρθενώνα: Εντολή Μενδώνη για προκαταρκτική εξέταση - Σάλος και αντιδράσεις