ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη

Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον δήμαρχο Σαντορίνης, Ν. Ζώρζο.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζώρζος γνωστοποίησε ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ θα διατεθεί προσωπικό του δήμου Σαντορίνης, για τη φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, την «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία».

Μάλιστα, το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.