ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Συγγρού: Το μεσημέρι της Πέμπτης θα ανοίξει η λεωφόρος - Έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίο

Έκρηξη στη Συγγρού: Το μεσημέρι της Πέμπτης θα ανοίξει η λεωφόρος - Έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίο
«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά πηγές της Ελληνικής ΑΣτυνομίας για την ισχυρή έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού
Newsbomb.gr/Νίκος Χιστοφάκης

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στη Συγγρού, με ένα τραυματία - Πηγές της Αστυνομίας υπογραμμίζουν ότι ήμασταν τυχεροί που η σημερινή μέρα ήταν αργία διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα

Το μεσημέρι της Πέμπτης (27/1) αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Συγγρού, που παραμένει κλειστή έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι η Συγγρού παραμένει κλειστή από το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, πρώτα θα πρέπει να καθαριστεί ο δρόμος από τα συντρίμμια ώστε να μην προκύψει κάποιος κίνδυνος για τις παρακείμενες επιχειρήσεις, τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς. Ο κίνδυνος για τραυματισμό είναι μεγάλος καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες που κρέμονται στο κενό.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της ισχυρής έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, τα νέα στοιχεία ανατρέπουν τα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη, καθώς στο κτήριο με τον αριθμό 3 δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου, την οποία διαθέτει το κτήριο 7. Όπως φαίνεται το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς εκτιμούν όται αν η έκρηξη αν είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, ότι θα θρηνούσαμε πάνω από 100 θύματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στη Συγγρού: Την «έπιασαν» μέχρι και οι σεισμογράφοι - Τεράστιες οι καταστροφές