ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Κολωνάκι: Χήρα πρώην υπουργού η 87χρονη γυναίκα που «έσβησε» στην πυρκαγιά

Χήρα πρώην υπουργού ήταν η ηλικιωμένη που άφησε την τελευταία της πνοή στο Κολωνάκι
Χήρα πρώην υπουργού ήταν η ηλικιωμένη που άφησε την τελευταία της πνοή στο Κολωνάκι
Ιntime

Η ηλικιωμένη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή μετά απο πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι ήταν χήρα πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Η 87χρονη Ελένη Παπαδοπούλου που έχασε χθες (29/1) τη ζωή της μετά από τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της στο νούμερο 15 της οδού Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες – η χήρα του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει φύγει απο τη ζωή το 2007.

Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να διαφύγει από το διαμέρισμα που τυλίχθηκε στις φλόγες. Φέρεται να είχε βγει στο μπαλκόνι και να ζητούσε βοήθεια από τους γείτονες. Αυτοί κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία όμως δεν πρόλαβε να σώσει την 87χρονη γυναίκα. Η ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο διαμέρισμα της, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια μόνη, μαζί με τις γάτες της.

Ποιος ήταν ο σύζυγός της

Γιατρός και πολιτικός, ο Γιάννης Παπαδόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Μαρτίου του 2007. Γεννημένος στη Σαμοθράκη τοο 1924 σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και το Λονδίνο και έγινε πλαστικός χειρουργός. Είχε έντονη πολιτική δράση, ενώ το 1979 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής Έβρου το 1981 και το 1985.

Διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Ιούλιο του 1985 μέχρι το Φεβρουάριο του 1987 στη δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Επιπλέον, υπήρξε διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου, μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ, μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.