ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγορος Γεωργίας Μπίκα: «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας» - Τι λέει η πλευρά του κατηγορούμενου

Γεωργία Μπίκα
Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα προχώρησε σε δήλωση για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
INTIME / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Γεωργία Μπίκα: Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, προχώρησε σε δήλωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας.

Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρώτη αντίδραση του κατηγορούμενου μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων της 24χρονης

Σε δήλωσή του, που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο δικηγόρος του άνδρα που κατηγορείται για τον βιασμό της Γεωργίας ανέφερε: «Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου, στο άκουσα των αποτελεσμάτων δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση. Επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους εναντίον παντός υπευθύνου».

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση

O Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, «δεν έχω λάβει ακόμα στα χέρια μου τα αποτελέσματα, ωστόσο, θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, γι’ αυτό και θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων στην Ελλάδα, από ούρα και τρίχες, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, η ιατροδικαστική υπηρεσία έδωσε τη δική της διάσταση για το θέμα των εξετάσεων, μετά τις ενστάσεις που φαίνεται ότι διατυπώνει η πλευρά της 24χρονης. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στους χρόνους λήψης δειγμάτων από την καταγγέλλουσα αλλά και στα αποτελέσματα. «H ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Επί της ουσίας, η ιατροδικαστική υπηρεσία διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στη λήψη των δειγμάτων. Αυτό, άλλωστε, φέρεται να είχε πει και η ίδια η Γεωργία Μπίκα σε συνέντευξή της, ωστόσο, με θέση της που έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης διατύπωσε άλλες ενστάσεις για το ζήτημα.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ''δώσε τα ούρα''», ανέφερε μεταξύ άλλων, ως απάντηση στα όσα υποστήριξε στη δική της ανακοίνωση η ΓΕΔ Θεσσαλονίκης.

«Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τοξικολογικές της 24χρονης

Για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα αλλά και τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν για τις τοξικολογικές εξετάσεις μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Σε αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα προφανώς και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ουσιών οι οποίες θα ήταν ανιχνεύσιμες στον συγκεκριμένο χρόνο που έγινε η δειγματοληψία. Μεγάλη σημασία όμως έχει να αξιολογηθεί πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία και με ποιες διαδικασίες. Εάν η ουσία που αναζητάμε είναι ανιχνεύσιμη σε αυτόν τον χρόνο και δεν εντοπίστηκε, τότε, πολύ απλά, δεν έγινε η χρήση της».

Και προσθέτει: «Θα χρειαστεί ενδελεχής μελέτη όλων των διαδικασιών και του τρόπου των αναλύσεων καθώς και σε πόσο χρόνο μεταβολίζονται από τον οργανισμό τα υπό εξέταση στοιχεία. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι αν εντοπιστεί μικρή ποσότητα αλκοόλης, τότε θα πρέπει ακολουθώντας τις κατάλληλες μεθόδους να πάμε πίσω στον χρόνο και να εντοπίσουμε την ποσότητα που είχε καταναλωθεί το επίμαχο διάστημα».

Επίσης, ο ιατροδικαστής εκφράζει μέσω του Newsbomb.gr την απορία του γιατί ο τοξικολόγος αποφάσισε να στείλει τα δείγματα για εξέταση στην Ελβετία. «Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια γίνονται αντίστοιχες εξετάσεις. Με την απόφαση αυτή είναι σαν να ακυρώνουμε όλη την προηγούμενη δουλειά που έχει γίνει και τις υποθέσεις που έχουν διαλευκανθεί με βάση τις εξετάσεις που γίνονται στην χώρα μας», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.