ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Χούλιγκαν: Πάμε και τους χτυπάμε όλοι μαζί

θεσσαλονίκη χούλιγκαν
Μαρτυρίες χούλιγκαν
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Άτομα νεαρής ηλικίας αποκαλύπτουν το παρασκήνιο πίσω από τις συμπλοκές των χούλιγκανς στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Όμως φαίνεται πως αυτή η υπόθεση δεν «συγκινεί» τους πάντες.

Άτομα νεαρής ηλικίας που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές και πιστεύουν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα κερδίζουν «πόντους», λένε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Ειδικότερα, δύο φανατικοί οπαδοί μίλησαν στην ΕΡΤ για τον τρόπο δράσης τους, έκαναν λόγο για επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού με άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Αμφότεροι παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε, πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και προσθέτει ότι «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος».

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος, έτσι πάει το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Με τη σειρά του, ο δεύτερος υποστηρίζει ότι «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ - «Κλειδί» το κινητό του 23χρονου

Θεσσαλονίκη: Πώς φτάσαμε στη δολοφονία του Άλκη - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Δολοφονία Άλκη: «Κλείδωσε» η ταυτότητα ενός συνεργού του 23χρονου - Πού αλλού στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία Άλκη: «Αγοράκι μου αποτύχαμε» - Το μήνυμα για τον 19χρονο από κατάστημα εστίασης