ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάς - Γαλλία αμυντική συνεργασία: Στο «φτερό» του Charles de Gaule ο ΑΔΡΙΑΣ και από πάνω τα Rafale

Ελλάς - Γαλλία αμυντική συνεργασία: Στο «φτερό» του Charles de Gaule ο ΑΔΡΙΑΣ και από πάνω τα Rafale

Ελληνογαλλικός άξονας ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυναμικό και ηχηρό παρών στην Ανατολική Μεσόγειο δίνει η Γαλλία, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας για συνεχή ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή.

Με μεθοδικές κινήσεις και σε απόλυτη συνεργασία με την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες που επιθυμούν τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Παρίσι στήνει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά και τις επαφές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Γάλλο ομόλογό του Thierry Burkhard από την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 έως και την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 και στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ συμμετείχε στην Δύναμη «French Carrier Strike Group» (FR CSG) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE (https://geetha.mil.gr/symmetochi-tis-f-g-adrias-stin-epicheirisi-clemenceau-22/), στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22».

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά την ένταξη της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ στην Δύναμη FR CSG, πραγματοποιήθηκε συνένωση αυτής στην θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής με την Δύναμη του Αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS HARRY S. TRUMAN, το οποίο προηγουμένως συμμετείχε στην δραστηριότητα με την επωνυμία «NEPTUNE STRIKE – 22» (https://geetha.mil.gr/oloklirosi-diasymmachikis-drastiriotitas-neptune-strike-22/), καθώς και με την Δύναμη του Ιταλικού Αεροπλανοφόρου CAVOUR, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Επιπλέον, την Δευτέρα 07 και την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 και κατά την εξέλιξη της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», εκτελέστηκαν:

• Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) νοτίως της Κρήτης με την συμμετοχή του Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ σε αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

• Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ από Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) RAFALE του CHARLES DE GAULLE με κατάδειξη από 2 Ελληνικά Μαχητικά Α/Φ F-4.

Η συμμετοχή στην επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ της Χώρας μας και της Γαλλίας, με την υλοποίησή της σε στρατιωτικό επίπεδο να λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν πρόσφατα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «'Έχετε ξεφύγει και της απλής λογικής»