ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοί Μπαμπάδες: Η Γονική αποξένωση συνιστά παιδική κακοποίηση

Ενεργοί μπαμπάδες
Συνεπιμέλεια - Ίσος χρόνος επικοινωνίας & με τους Δύο Γονείς - Εναλλασσόμενη Κατοικία

Οι Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού σεβόμενοι την κάθε περίπτωση ξεχωριστά για τα τραγικά συμβάντα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες υπογραμμίζουμε και πάλι σθεναρά το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν με δύο γονείς ισότιμα, ισόχρονα με συνεπιμέλεια.

Η αυτοχειρία από μπαμπάδες κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα (Καλλιθέα 2/2022) και αντίστοιχα οι δολοφονίες ή κακοποιήσεις παιδιών από τις μητέρες τους δεν θα είχαν γίνει ή τουλάχιστον θα είχαν μειωθεί δραματικά αν ο έτερος γονέας είχε ενεργό ρόλο και ήταν δίπλα στα παιδιά του.

Η ισόχρονη ανατροφή εξασφαλίζει την άμεση αντίδραση από τον εκάστοτε γονέα όταν διαπιστώνει παραβατική συμπεριφορά προς το παιδί από τον έτερο γονέα.

Η αδικία της συντριπτικής απόδοσης της αποκλειστικής επιμέλειας στον έναν μόνο γονέα σε ποσοστό 98%, η ανισορροπία και η έπαρση που γέννησαν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τα τελευταία 40 χρόνια λόγω της αίσθησης κυριαρχίας και εξουσίας του ενός γονέα, επιβάλλουν ΑΜΕΣΑ την πλήρη εφαρμογή του Ν.4800/21 που τέθηκε σε ισχύ από την 16/09/21 ακολουθώντας το πνεύμα του νομοθέτη και των πορισμάτων της σύγχρονης επιστήμης1 2. Η Δικαιοσύνη οφείλει πλέον να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά την παρεμπόδιση της επικοινωνίας, την μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται, καθώς και τις ψευδείς κατηγορίες με βαριές ποινές ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Οι συστάσεις και οι ποινές με αναστολή απλά διαιωνίζουν την τραγική αυτή κατάσταση και χαϊδεύουν τους αποξενωτές γονείς.

Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Ν.4800/21 έχει τεθεί σε ισχύ από την 16/09/21 και αποτελεί την αρχή για την απόδοση της πραγματικής δικαιοσύνης, μακριά από την διαμορφωθείσα νομολογία τόσων ετών.

Η πλήρης εφαρμογή του Ν.4800/21, η ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων, η αυστηροποίηση των ποινών για την παραβίαση δικαστικών αποφάσεων όπως και για την διάρρηξη των σχέσεων γονέα τέκνου, εξαιτίας του έτερου γονέα με την όσο γίνεται αμεσότερη επιβολή κυρώσεων θεωρούμε ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση αποτροπής και πρόληψης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων.

Σεβόμαστε κάθε οικογένεια που θρηνεί παιδιά, ενήλικα και ανήλικα, αναμένουμε δε ακόμα περισσότερες αποφάσεις Συνεπιμέλειας για ένα καλύτερο και πιο ισορροπημένο αύριο στις ψυχές των σπουδαιότερων ανθρώπων αυτής της χώρας. ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

1 https://elpse.com/wp-content/uploads/2020/07/ELPSE-KEIMENO-GIA-TH-SYNEPIMELEIA.pdf

2https://www.energoimpampades.gr/seps/