ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Φίλιππος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Ελευσίνας - Θηβών

Κακοκαιρία Φίλιππος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Ελευσίνας - Θηβών

Πάνω από την Ελλάδα το ισχυρό βαρομετρικό - Χιονίζει από τα ξημερώματη στην Πάρνηθα - Νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας τα επόμενα 24ωρα. 

Ισχυρές καταιγίδες, κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο φέρνει η νέα κακοκαιρία Φίλιππος, που από τα ξημερώματα χτυπά και την Αττικοβοιωτία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, διακόπτεται η κυκλοφορία για τα βαρέως τύπου οχήματα καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δε φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως τα όρια του νομού Αττικής με τον νομό Βοιωτίας λόγω χιονόπτωσης.

Πιο αναλυτικά, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 09.30 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς, μιας και η κακοκαιρία Φίλιππος έχει κυκλώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και τα ορεινά της Στερεάς έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ όπως αναφέραμε χιονόστρωση έχουν και στο μεγαλύτερο βουνό της Αττικής, την Πάρνηθα.