ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη Μελιτόπολη - «Χτυπάνε τις πόλεις τους», λένε οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη Μελιτόπολη - «Χτυπάνε τις πόλεις τους», λένε οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μελιτόπολη, η οποία είναι υπό ρωσική κατοχή, βρέθηκε στο στόχαστρο του ουκρανικού στρατού!

Την Ουκρανία κατηγορεί για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στη Μελιτόπολη η Ρωσία, σύμφωνα με το Russia Today στο Telegram.

Τρεις OTR-21 Tochka (βαλλιστικοί πύραυλοι) εκτοξεύτηκαν προς την ουκρανική πόλη, την οποία ελέγχουν οι Ρώσοι, αλλά αποκρούστηκαν από τη αεράμυνα. Όμως, τα υπολείμματα ενός πυραύλου μαζί με βόμβες διασποράς (cluster bomblets) έπεσαν σε δύο σπίτια, με το ένα να πιάνει φωτιά.

Και στα δύο σπίτια, σύμφωνα με τους Ρώσους, υπήρχαν οικογένειες με παιδιά, οι οποίες κατάφεραν να διαφύγουν έγκαιρα.

«Δεν είναι στο Ντονμπάς. Τώρα το Κίεβο ρίχνει βαλλιστικούς πυραύλους στις ίδιες του τις πόλεις, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα παραδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς μάχη», καταγγέλλουν οι Ρώσοι.

Δείτε τις εικόνες που έδωσε το Russia Today στη δημοσιότητα:

Στραγγαλίζει» το Κίεβο η Ρωσία - Κερδίζει διαρκώς εδάφη ανατολικά

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 24η ημέρα με τις ρωσικές δυνάμεις μετά από μια μικρή περίοδο «ηρεμίας» να αναλαμβάνουν ξανά τα ηνία στο πεδίο και να κερδίζουν διαρκώς εδάφη ενώ την ίδια ώρα το Κίεβο «στραγγαλίζεται».

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη με τις τελευταίες εξελίξεις που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι ρωσικές δυνάμεις παρουσιάζονται πλέον να έχουν σπάσει (βέλη με έντονο κόκκινο χρώμα στον χάρτη) σε τουλάχιστον ένα σημείο την (μπλε στον χάρτη) ουκρανική γραμμή άμυνας στα δυτικά του Ντονμπάς.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινηθεί σε πολλά χωριά δυτικά του Ντονέτσκ τις τελευταίες δύο ημέρες. Πιο βόρεια, έχουν πλήξει την πόλη Ιζιούμ, που έχει μείνει θέρμανση, φαγητό και νερό», σημειώνουν οι New York Times.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της «αρκούδας» κινούνται από τον ουκρανικό νότο, και με «εφαλτήριο» πλέον τη Χερσώνα, τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, μετακινούνται βορειότερα.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Έγκλημα της Ρωσίας στην Ουκρανία - Μόνο τότε θα αποκατασταθούν οι σχέσεις μας

Ουκρανία: Οργή Κιέβου μετά το νέο «όχι» της Δύσης στην απαγόρευση πτήσεων - «Ενθαρρύνετε τη σφαγή»

Ουκρανία: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών μετά τη ρωσική επιδρομή σε στρατόπεδο του Μικολάιφ