ΕΛΛΑΔΑ

Ζέρβας: «Η νέα Αριστοτέλους θα είναι η βιτρίνα σε όλη την Ευρώπη»

Ζέρβας: «Η νέα Αριστοτέλους θα είναι η βιτρίνα σε όλη την Ευρώπη»
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
INTIME

«Η νέα Αριστοτέλους θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους - ένα έργο που υλοποιεί η διοίκησή του.

«Προεκλογικά δώσαμε μια υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς και αναλάβαμε μία πολύ συγκεκριμένη δέσμευση. Να ανανεώσουμε την εικόνα αυτού του ιστορικού άξονα και την όψη μίας από τις πιο γνωστές πλατείες της Ευρώπης, και αυτό κάνουμε. Βήμα-βήμα, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες αλλά και στον ίδιο τον άξονα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος πρόσθεσε πως μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «ερχόμαστε να δώσουμε νέα όψη στον πιο κεντρικό άξονα της πόλης, να αναβαθμίσουμε την Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της, με βιοκλιματικά σύγχρονα υλικά. Ναι, το πράσινο θα ενισχυθεί».

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ακόμη, πως «η Θεσσαλονίκη του 2025 θα είναι διαφορετική πόλη. Με σταθερό ρυθμό εμείς προχωράμε, εκεί που άλλοι δεν ασχολήθηκαν, που άλλοι τα παράτησαν. Κι ας έρθει κάποιος να πει ότι δεν είμαστε συνεπείς, ότι δεν έχουμε όραμα, ότι δεν κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε υποσχεθεί κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες. Η νέα Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι την Εγνατία σε πρώτη φάση, θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη».

Προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση των Λουτρών Θέρμης

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Θέρμης με αντικείμενο την αξιοποίηση των Λουτρών της Θέρμης και της ευρύτερης αυτών περιοχής, ενέκρινε νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών «πολύτιμο πετραδάκι» στα περιουσιακά στοιχεία του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης και εξήγησε ότι η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης είναι απαραίτητη, καθώς τα Λουτρά, ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά διοικητικά βρίσκονται εντός των ορίων της Θέρμης.

Από την πλευρά του, ο δήμος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος που ήταν παρών στη συνεδρίαση, είπε πως «εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί θεωρούμε απαραίτητη την αξιοποίηση αυτού του ιαματικού φυσικού πόρου, που εδώ και χρόνια έχει χάσει την πλουτοπαραγωγική του ιδιότητα».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων