ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Κλειδί» οι καταθέσεις των γιατρών - Η Google «ξεσκεπάζει» την Πισπιρίγκου

Πάτρα: «Κλειδί» οι καταθέσεις των γιατρών - Η Google «ξεσκεπάζει» την Πισπιρίγκου
Δεκαπέντε ημέρες συμπληρώνει στην φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου και η μητέρα με την αδερφή της, συνεχίζουν να την στηρίζουν.
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάτρα: Οι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας δημιουργούν συνέχεια νέα δεδομένα, σε μια υπόθεση που όμοιά της δεν έχει παρουσιαστεί ξανά στα ελληνικά χρονικά.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Πλέον, άπαντες αναζητούν τα αίτια των θανάτων των παιδιών ώστε να λυθεί το μυστήριο. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γιατρών αλλά και κοντινών προσώπων της οικογένειας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης δύο πρόσωπα «κλειδί» έλυσαν για πρώτη φορά τη σιωπή τους. Πρόκειται για την παιδίατρο και τον εντατικολόγο που έζησε τις τελευταίες ώρες και το τέλος της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Η κατάθεση από την παιδίατρο που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας, την ώρα που οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στην ζωή ρίχνει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «MEGA, η ίδια αναφέρει ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πει ότι η Τζωρτζίνα η οποία κοιμόταν δίπλα στην κούνια της Ίριδας ήταν αυτή που βρήκε νεκρό το μωρό».

«Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», ανέφερε η παιδίατρος.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη κατηγορούμενη είχε ισχυριστεί το αντίθετο. Ότι δηλαδή το βρέφος το είχε βρει νεκρό μέσα στην κούνια του η αδελφή της, Δήμητρα.

Η αντίδραση της 33χρονης στο άκουσμα θανάτου της Τζωρτζίνας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να υποστηρίζει, από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού ότι είναι αθώα και ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της κόρης της. Ωστόσο οι γιατροί σχολιάζουν τις πρώτες αντιδράσεις και τα αιτήματα της κατηγορουμένης μετά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο εντατικολόγος κατά την διάρκεια της ανάνηψης όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, τηλεφώνησε και στον καρδιολόγο του Ωνασείου για τον ενημερώσει, ενώ του έστειλε και φωτογραφίες από το μόνιτορ.

Μετά από αρκετή ώρα που η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, πήγε να ενημερώσει την μητέρα της, αλλά η αντίδρασή της ήταν αναπάντεχη. Η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακοίνωση του θανάτου της Τζωρτζίνας, άρχισε να του κάνεις ερωτήσεις, με αποκορύφωμα αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Κατί που όπως αναφέρει ο γιατρός, του έκανε εντύπωση καθώς δεν είναι η αντίδραση που περιμένεις από μια μητέρα τη στιγμή που μαθαίνει ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης», δήλωσε ο εντατικολόγος.

Την ψύχραιμη στάση της μητέρας, τα λόγια και οι αντιδράσεις παραξένευσαν και την παιδίατρο της Τζωρτζίνας, όταν λίγα λεπτά μετά το θάνατο 9χρονης, της είπε συλλυπητήρια στο διάδρομο.

«Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της», είπε η παιδίατρος.

Ο ίδιος εντατικολόγος είχε κάνει ανάνηψη και στη Μαλένα

Συγκινεί το γεγονός ότι ο ίδιος εντατικολόγος, πριν από 3 χρόνια, ήταν αυτός που είχε προσπαθήσει να επαναφέρει στη ζωή και τη Μαλένα. Ο ίδιος γιατρός της ΜΕΘ είχε κληθεί να κάνει ανάνηψη και στη 3χρονη, τον Απρίλιο του 2019, όταν άξαφνα έβγαλε ένα βρόγχο την ώρα που βρισκόταν στο δωμάτιο μόνο με τη μητέρα της και λίγα λεπτά μετά έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.

«Όταν μου είπαν το όνομα της ασθενούς, θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης στην αδελφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε στο Ογκολογικό τμήμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί τριών περίπου ετών. Και στα δύο παιδάκια, και στην Τζωρτζίνα και στην Μαλένα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Δεν έχω επιστημονική απάντηση γιατί η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και την άμεση χορήγηση αδρεναλίνης», πρόσθεσε.

Τέλος ο εντατικόλογος στην κατάθεσή του είναι σαφής για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, την περίπου μια ώρα που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν.

«Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανάνηψης περισσότερο από μια ώρα χωρίς καμία ανταπόκριση και η ασθενής κατέληξε. Τα φάρμακα που δόθηκαν στην ασθενή όταν αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία της ανάνηψης ήταν η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο. Κανένα άλλο φάρμακο δεν δόθηκε από εμάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή, ούτε εγκαταστάθηκε ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς», κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Google

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης αποκάλυψε ολόκληρη τη λίστα με τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

«Έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό» φέρεται να έψαχνε στο Google σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Σε άλλη αναζήτηση πληκτρολογεί «αναισθησία στα παιδιά», «αναισθητικά στα παιδιά», «νυχτερινή επιληψία» και «εγκεφαλική ατροφία».

Επιπλέον φαίνεται να έψαχνε ένα φάρμακο, το οποίο εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα οδηγεί στον θάνατο, ενώ προχώρησε και σε αναζητήσεις σε ιατρική βιβλιοθήκη.

Οι αντιφάσεις της Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της. Η ίδια όμως είχε πει σε παιδίατρο στο νοσοκομείο Παίδων πως η 9χρονη κόρη της ήταν αυτή που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.

«Μόλις πήγα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιο λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», ανέφερε ο παιδίατρος στην τηλεόραση του MEGA.

Τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης για Μαλένα και Ίριδα

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, η τηλεόραση του Star αποκάλυψε την πρόθεση του Μάνου Δασκαλάκη να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είναι ο πατέρας της Μαλένας και της Ίριδας.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον γονιδιακό έλεγχο που είχε ζητηθεί να γίνει μετά τους θανάτους των δύο παιδιών στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε ζητηθεί από πολύ νωρίς να γίνει γονιδιακός έλεγχος για τα γονίδια του αιφνίδιου θανάτου από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδη.

Οι γονείς είχαν δώσει την έγκρισή τους από τον Απρίλιο του 2021 να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος αυτός και μάλιστα ο κ. Ηλιάδης είχε μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνει δωρεάν, καθώς το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα ζητήσει τεστ πατρότητας για να διαπιστωθεί αν η Ίριδα η Μαλένα είναι παιδιά του.

Τέλος, τονίστηκε πως ο γονιδιακός αυτός έλεγχος δε θα έχει καμία αξία, καθώς, όπως είπε, ενδέχεται να αποδειχθεί ότι τα δύο παιδιά δεν είναι του Μάνου Δασκαλάκη.

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; - Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων

Την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου διά της απόφραξης των αεροφόρων οδών εξετάζουν οι ιατροδικαστές, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ενδελεχή έρευνά τους να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο θα συνδυαστούν με τα τραύματα (εκδορές) που έφεραν τα δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στο Newsbomb.gr:

«Η σχετική βιβλιογραφία που παρουσίασα δείχνει ακριβώς ότι το ύψος των εκδορών σε μία πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου με απόφραξη αεροφόρων οδών μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, δηλαδή στη βάση της ρινός και αυτό τεκμηριώνεται πλήρως από τη σχετική βιβλιογραφία. Αυτό που καταγράφηκε στο σχετικό σκίτσο, που προέρχεται από διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι ο δράστης εκεί (στο σκίτσο) ήταν αριστερόχειρας, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε δεξιόχειρα δράστη είναι το πλέον πιθανό να έχουμε τα τραύματα ακριβώς με την αντίθετη φορά».

Με υπόθεση εργασίας ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ. Λέων ρωτήθηκε για το κατά πόσο από τη φωτογραφία με τις εκδορές της Μαλένας προκύπτει εάν ο δράστης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας:

«Στο θάνατο του πρώτου παιδιού φαίνονται τραύματα τα οποία δύναται να έχουν προκληθεί από δεξιόχειρα δράστη».

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της κρίσιμης ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, σημείωσε:

«Οι δύο πραγματογνώμονες, Καρακούκης και Καλόγριας, έχουν αναλάβει την υπόθεση μόλις λίγες ημέρες πριν, αυτό σημαίνει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συντάξουν μία ορθά τεκμηριωμένη, επιστημονική, ιατροδικαστική έκθεση σίγουρα θα είναι πέριξ του μηνός».

Τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.INTIME NEWS

Τα ευρήματα που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα

Μια σειρά από εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει το πόρισμα των 3 ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ένα 24ωρο μετά το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας από ασφυξία, ο Γρηγόρης Λέων επέστρεψε με νέα ανάρτηση και αιχμές για συναδέλφους του:

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση».

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας παραπέμπουν σε δεξιόχειρα δράστη. Είναι αμυχές που είναι πολύ πιθανό όπως λέει να έχουν προέλθει κατά την προσπάθεια του παιδιού να αποφύγει το μοιραίο…

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας επιμένει πως τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μάλιστα τονίζει πως στην περίπτωση της Ίριδας τα ευρήματα είναι εκκωφαντικά. Απόψεις που βρίσκουν συμφωνούν μια σειρά από συναδέλφους του.

To κοινό πόρισμα που θα συντάξουν οι τρεις ιατροδικαστές αναμένεται μετά το Πάσχα να δώσει στην πολύκροτη υπόθεση νέες διαστάσεις με πολλούς να προβλέπουν μια σειρά από εξελίξεις που θα συζητηθούν.

Για την ώρα η 33χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης που τηρεί σιγή ιχθύος μετά την συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη. Οι αιχμές, οι διαρροές και τα βέλη εκατέρωθεν εκτοξεύονται πια υπόγεια.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να συντηρούν το θέμα στη κορυφή της επικαιρότητας.

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ΓΑΔΑ.INTIME - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η οικογένειά της Πισπιρίγκου τα πουλάει όλα για να τη στηρίξει

Οι συγγενείς της 33χρονης παραμένουν πεπεισμένοι πως είναι αθώα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν όλη την περιουσία τους προκειμένου να την στηρίξουν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν συλληφθεί δεν εργαζόταν με αποτέλεσμα να μην είχε κάποιο ατομικό εισόδημα και άρα οικονομική άνεση. Η αδερφή της Δήμητρα με τα αλλεπάλληλα γεγονότα και τη δημοσιότητα που αυτά πήραν παραιτήθηκε από τη δουλειά της (ψητοπωλείο) άρα το μόνο πρόσωπο στην οικογένεια που συνδράμει οικονομικά είναι η μητέρα τους, η οποία είναι υπάλληλος στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Ελένη Λεγάτου, για να σταθεί στο ύψος της περίστασης με την κόρη της, πήρε την απόφαση ακόμα και το σπίτι της να πουλήσει, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν, όπου απαιτούνται.

Η αγοραπωλησία, αφορά ένα (μικρό σχετικά) ακίνητο κοντά στις Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου Πατρών, η αξία του οποίου αναμένεται να φτάσει στις 30.000 ευρώ. Ηδη, μάλιστα λέγεται, πως έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής και τις μέρες αυτές η οικία ελέγχεται πολεοδομικά.

Η ίδια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, ακούστηκε να λέει, σε στενό οικογενειακό της περιβάλλον: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου». Σημειωτέον, ότι η οικογένεια διαθέτει εξοχική κατοικία στον Κάτω Αλισσό της Δυτικής Αχαΐας, η οποία πιθανά, πολύ σύντομα, θα μετατραπεί σε μόνιμη.

Η οικογένεια, δεν έχει πάντως κρύψει την οικονομική της αδυναμία, όταν μέλη της ρωτήθηκαν προ ημερών από δημοσιογράφους «γιατί δεν επισκέπτονται συχνά τη Ρούλα» και απάντησε ότι «τα έξοδα Πάτρα – Αθήνα – Πάτρα είναι δυσβάσταχτα και κατά συνέπεια απαγορευτικά».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές είναι οι αναζητήσεις στη Google - Οι ένοχες λέξεις που την «καίνε»

Πάτρα: Συγκλονίζει ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας- Της είπα ότι πέθανε και ρώτησε για τον βηματοδότη

Πάτρα: Ανοίγουν στόματα - Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας

Πάτρα: Ο άγνωστος θρήνος του γιατρού Ηλιάδη την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας