ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο άγνωστος θρήνος του γιατρού Ηλιάδη την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ο άγνωστος θρήνος του γιατρού Ηλιάδη την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας
Πάτρα: Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο γιατρός που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 9χρονη Τζωρτζίνα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο γιατρός που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 9χρονη Τζωρτζίνα

Ένα άγνωστο περιστατικό που αποτυπώνει την αγάπη που είχε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης για την 9χρονη Τζωρτζίνα, το παιδί από την Πάτρα που δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μητέρα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου, έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης είναι ο γιατρός που έδωσε μάχη για να σώσει την μικρή Τζωρτζίνα και ο άνθρωπος που πρώτος κατέφυγε στις Αρχές μετά τον θάνατο της 9χρονης, ανοίγοντας τον δρόμο για να καταλήξουμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1 ο κ. Ηλιάδης την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας αντί να πάει στο νεκροταφείο πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου εκεί να θρηνήσει για το παιδί που χάθηκε.

«Θρήνησα αυτό το παιδί εκεί που πάλεψε και εκείνο κι εμείς για τη ζωή του. Εδώ ήθελα να το τιμήσω, εδώ ήθελα να θρηνήσω που τελικά δεν καταφέραμε να το προστατεύσουμε» είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Ενδεικτικές της στάσης του Ανδρέα Ηλιάδη για το θέμα της Τζωρτζίνας οι δηλώσεις του τόσο πριν όσο και μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση στις 8 Απριλίου.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι» είχε πει ο Ανδρέας Ηλιάδης εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε δηλώσει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές για τα τρία παιδιά ο Ανδρέας Ηλιάδης – Η ανάρτηση με ποίημα του Ρίτσου