ΕΛΛΑΔΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Στην ουρά… για διακανονισμούς οφειλών – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Λογαριασμοί ρεύματος: Στην ουρά… για διακανονισμούς οφειλών – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr
Οι ρυθμίσεις που κάνουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το τέλος του 2021.
ΙΝΤΙΜΕ

Την ανησυχία τους για τους επερχόμενους λογαριασμούς ρεύματος εκφράζουν στο Newsbomb.gr πολίτες που ήδη καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά – Πολλοί προσέρχονται σε καταστήματα της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε διακανονισμό

Χιλιάδες είναι πλέον τα νοικοκυριά που αναγκάζονται να προχωρήσουν σε διακανονισμούς των λογαριασμών ρεύματος αφού λόγω των αυξήσεων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες χρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις που κάνουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το τέλος του 2021. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο μήνα, τον τρέχοντα αλλά και τον Μάιο τα ποσά που βλέπουν ιδιώτες στους λογαριασμούς τους είναι πραγματικά εξωπραγματικά!

Δείτε το βίντεο:

Το Newsbomb.gr μίλησε με δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνονται ενώ δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για το μέλλον αφού οι ρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα.

«Ο λογαριασμός της ΔΕΗ μου ήρθε 141 ευρώ και ήταν αυξημένος σε σχέση με τους προηγούμενους. Δυσκολευόμαστε πολύ να πληρώσουμε αυτά τα ποσά αφού όλα πλέον είναι αυξημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, πολίτης που επισκέφθηκε την ΔΕΗ στην στοά Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τη δήλωσή της στο βίντεο που ακολουθεί:

Από την πλευρά του, συνταξιούχος περιγράφει την κατάσταση που βιώνει λέγοντας στο Newsbomb.gr: «o τελευταίος λογαριασμός ήταν διπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο. Είμαι χαμηλοσυνταξιούχος και τα βγάζω πέρα ίσα – ίσα. Αν δεν είχα και την γυναίκα μου να μοιραστούμε τα έξοδα σίγουρα δεν θα τα έβγαζα πέρα. Οι μισθοί δεν αυξάνονται καθόλου. Παρόλα αυτά μου έβαλαν το 200άρι και ελπίζουμε τώρα μας βάλουν και το ΕΚΑΣ».

Δείτε τη δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί:

Στον αντίποδα, ένας ακόμα από τους πολίτες που συναντήσαμε μας ανέφερε ότι ο λογαριασμός δεν του ήρθε αυξημένος γιατί έχει κάνει σταθερό τιμολόγιο.

Δείτε τη δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί:

«Προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Είναι μια ενεργειακή κρίση που θα την αντιμετωπίζουμε όλοι», αναφέρει στην κάμερα του Newsbomb.gr μια ακόμα πολίτης που επισκέφθηκε σήμερα το συγκεκριμένο κατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τη δήλωσή της στο βίντεο που ακολουθεί: