ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» - Ένα τσιγάρο ήταν η αιτία

Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα για τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» - Ένα τσιγάρο ήταν η αιτία
Στις 6 Απριλίου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
InTime / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα αποκαλύπτει ότι η φωτιά που ξέσπασε στις 6 Απριλίου προκλήθηκε από το τσιγάρο που είχε ανάψει ένας ασθενής μέσα σε θάλαμο του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα έκθεσης πραγματογνώμονα ρίχνει «φως» στα αίτια της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ξεσπάσει στις 6 Απριλίου στην Πνευμονολογική Κλινική. Ο πραγματογνώμονας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thesstoday.gr, αναφέρει στην έκθεσή του πως ένας ασθενής άναψε τσιγάρο και τυλίχθηκε από φλόγες με αποτέλεσμα να πετάξει τα ρούχα του που καίγονταν.

Τα ρούχα κατέληξαν σε άλλον ασθενή του θαλάμου, στον οποίο χορηγούταν οξυγόνο, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και ο ίδιος και να καταλήξει ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:00 το πρωί στον θάλαμο 206, στον δεύτερο όροφο της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» που λειτουργούσε ως μονάδα Covid-19. Ο 79χρονος που κατέληξε από τη φωτιά, ήταν νοσηλευόμενος με κορονοϊό. Το τσιγάρο φέρεται να άναψε ένας 52χρονος ασθενής, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε κι ο ίδιος.