ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο νέος ελιγμός και το νέο αίτημα για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο νέος ελιγμός και το νέο αίτημα για την κεταμίνη
Σε νέο ελιγμό για το θέμα της κεταμίνης προσανατολίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου
INTIME

Σε νέο ελιγμό για το θέμα της κεταμίνης προσανατολίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία παραμένει προφυλακισμένη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας προσανατολίζεται σε νέο ελιγμό όσον αφορά το θέμα της κεταμίνης, της ουσίας, δηλαδή, την οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε σε θανατηφόρα δόση στην 9χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το STAR η Ρούλα Πισπιρίγκου εξετάζει να υποβάλει αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Στόχος της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Στο STAR μίλησε και καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας από το ΑΠΘ, η οποία εξήγησε ότι η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Συνολικά, πάντως, για την υπόθεση θα καταθέσουν 16 άτομα ενώ το πρωί της Τρίτης κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες και μία παιδίατρος. Η παιδίατρος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις δύο μικρές δόσεις κεταμίνης που έλαβε η Τζωρτζίνα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο του Ρίου, επτά μήνες πριν από το θάνατό της ενώ το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραψε και τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου που ρωτούσε και σε αυτό το νοσοκομείο για κάμερες και ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση - θρίλερ της Πάτρας: Η παράλειψη στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας