ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου

Χίος: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου
Φωτογραφία αρχείου

Επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου, το 1822, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μελανιός, στη βορειοδυτική Χίο, οργανωμένες από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελανιούς, «Η Μέλαινα Άκρα».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στο μεταξύ, σε κατάθεση πρότασης προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουρνιάς, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει σχετικό ψήφισμα που να ζητά την αναγνώριση των σφαγών της Χίου το 1822 ως γενοκτονία. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνιά, τα όσα διαδραματίστηκαν στη Χίο πριν από 200 χρόνια, πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας του ΟΗΕ. Προτείνει, επίσης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, να χαρακτηριστεί η 8η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων για τη Γενοκτονία Χιωτών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων