ΕΛΛΑΔΑ

Γέφυρα Ευήνου: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Με τα αυτοκίνητα διασχίζουν το ποτάμι

Γέφυρα Ευήνου: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Με τα αυτοκίνητα διασχίζουν το ποτάμι
karvasaras.gr

Πέντε μήνες από την καταστροφή της γέφυρας Ευήνου στο ύψος του Ευηνοχωρίου από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας και οι αγρότες ακόμη αναγκάζονται να διασχίζουν το ποτάμι με τα αυτοκίνητά τους, μη έχοντας άλλη επιλογή, ώστε να μεταβούν στα χωράφια τους.

Όπως δήλωσαν μεταξύ άλλων και στην κάμερα του «Star» οι κάτοικοι της περιοχής, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις των αρμοδίων, πέντε μήνες μετά τις ζημιές που υπέστη η γέφυρα, δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν έστω και προσωρινά λύση στο πρόβλημά τους.

Αντιμετωπίζοντας πλέον το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι κάτοικοι της περιοχής εκπέμπουν «SOS» και ελπίζουν ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ακόμη και τώρα, κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το video του «evinochori-kalidona» που βρέθηκε στον ποταμό Εύηνο και μεταφέρει τις τραγικές εικόνες, στις οποίες διακρίνονται αγρότες και γενικότερα κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και επιβαρύνοντας τα οχήματά τους, προσπαθούν να διασχίσουν το ποτάμι χωρίς την γέφυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσπάθεια αυτή, οχήματα έχουν κολλήσει στο ποτάμι και έχουν επιστρατευτεί ακόμη και μπουλντόζες για να τα βγάλουν από το νερό.

Πηγή: karvasaras.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: 4χρονο παιδί πέθανε στον ύπνο του

Αμφιλοχία: «Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει»