ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι και στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι και στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης
Δίκη Τοπαλούδη: Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Δίκη Τοπαλούδη: Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας

Η ανακοίνωση της απόφασης έφερε δάκρυα στα μάτια του πατέρα της φοιτήτριας, Γιάννη Τοπαλούδη, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας για να ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών. Παρούσα στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια ήταν η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικος Βούτσης και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση η εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους, των οποίων ζήτησε την ενοχή όπως και στον πρώτο βαθμό. «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελενη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, τις κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει» σημείωσε.

Οπως εξήγησε η εισαγγελέας, οι δυο δράστες «σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με την ίδια, «για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελενη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει ότι η Ελενη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελενη στη θάλασσα».

«Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα» ξεκαθάρισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε ότι η Ελένη Τοπαλουδη, παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων «ήξερε ότι απλώς πηγαίνει για σουβλάκια, ήταν απλά ντυμένη και αν ήθελε να κάνει τρίο θα το έκανε στο σπίτι της, δεν ήταν ανάγκη να πάει σε άλλο σπίτι».