ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμιστήρες οροφής: Μια λύση δροσιάς για κάθε χώρο του σπιτιού

Ανεμιστήρες οροφής: Μια λύση δροσιάς για κάθε χώρο του σπιτιού

Το καλοκαίρι σημαίνει ηλιόλουστες ημέρες, υψηλές θερμοκρασίες και ανάγκη για δροσιά, μέχρις ότου να βρεθούμε κάτω από μια σκιά δίπλα στο κύμα στην αγαπημένη μας παραλία. Μπορεί το μυαλό μας να «τρέχει», ήδη, στις καλοκαιρινές μας διακοπές, ωστόσο, η «Νο1» προτεραιότητά μας, αυτή την εποχή του χρόνου, είναι «έξυπνες» λύσεις, για να κάνουμε τη διαμονή μας στο σπίτι, στο γραφείο ή σε όποιο άλλο χώρο επιθυμούμε… ακόμη πιο ευχάριστη.

Οι επιλογές για σωστή ψύξη του χώρου μας είναι, πλέον, πολλές και διαφορετικές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές του σπιτιού μας. Ποια είναι όμως η κατάλληλη λύση για εμάς που αναζητάμε ένα μέσο ψύξης με εύκολη εγκατάσταση, εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό κόστος αγοράς, αλλά και συντήρησης;

Η απάντηση «κρύβεται» στους ανεμιστήρες οροφής, την ιδανική λύση για «ανάσες» δροσιάς, σε κάθε χώρο του σπιτιού μας. Αυτό το καλοκαίρι, ας κάνουμε ένα «δώρο» στον εαυτό μας και ας επιλέξουμε τον κατάλληλο ανεμιστήρα οροφής για τον χώρο μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή απόδοση αλλά και οικονομία στη χρήση του.

Η οικονομική λύση που θα μας… «λύσει τα χέρια»

Μπορεί το καλοκαίρι για τους περισσότερους να είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, αλλά για εμάς που δεν έχουμε και πολύ καλή σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους μίνι καύσωνες των τελευταίων ετών, σίγουρα, είναι και αρκετά κοστοβόρα. Ο λόγος, φυσικά, είναι οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος, λόγω της χρήσης παλαιότερων συσκευών που όχι μόνο δεν είναι αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά συγχρόνως επιβαρύνουν σημαντικά το «πορτοφόλι» μας.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι μακράν η πιο οικονομική λύση δροσιάς για τα δωμάτια του σπιτιού μας, την επιχείρηση ή το γραφείο μας, μιας και καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα, συγκριτικά με άλλες επιλογές και βοηθούν να εξοικονομήσουμε χρήματα από τους μηνιαίους λογαριασμούς μας. Είτε επιλέξουμε ανεμιστήρες οροφής με ασύρματο χειριστήριο, είτε με διακόπτη τοίχου, με τρία πτερύγια ή επτά, η αθόρυβη λειτουργία τους, τους καθιστά την ιδανική επιλογή, μιας και περνάνε πάντα απαρατήρητοι και δεν δημιουργούν επιπλέον ηχητική επιβάρυνση στον χώρο μας. Έτσι, θα μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τη μεσημεριανή μας σιέστα, χωρίς θόρυβο και φυσικά σε συνθήκες απόλυτης δροσιάς. Ειδικά, εάν θέλουμε να έχουμε το «βλέμμα» προς το μέλλον, η επιλογή ενός ανεμιστήρα οροφής με «λειτουργία χειμώνα», θα είναι μία σημαντική «επένδυση» για κάθε εποχή του χρόνου.

Η εύκολη τοποθέτηση και συντήρηση που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους

Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι εργασίες εντός σπιτιού είναι μάλλον μία δυσάρεστη διαδικασία. Τι σημαίνει αυτό; Πως η ζέστη, σε συνδυασμό με την κούραση δημιουργούν μία άνευ προηγουμένου δυσφορία. Μήπως, λοιπόν, η γρήγορη εγκατάσταση και η εύκολη συντήρηση είναι όλα όσα ζητάμε από τον ανεμιστήρα οροφής μας; Εάν η απάντηση είναι «ναι», μόλις βρήκαμε τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που έχουν οι ανεμιστήρες οροφής και τους καθιστούν ακόμη πιο δημοφιλείς.

Όποια εταιρεία ανεμιστήρα οροφής και εάν επιλέξουμε, η εύκολη και γρήγορη τοποθέτησή του, θα μας κάνει να τον λατρέψουμε, ενώ συγχρόνως ο πρακτικός και άμεσος καθαρισμός του, ο οποίος είναι καλό να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είτε με μία σκούπα είτε με ένα κοντάρι, θα μας «λύσει τα χέρια». Όσον αφορά στα ανταλλακτικά που ενδεχομένως να χρειαστεί, αλλά και στη γενικότερη συντήρησή του, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, καθώς στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από επιλογές και λύσεις ιδιαίτερα οικονομικές.

Μία επιλογή ψύξης… φιλική προς το περιβάλλον

Για εμάς, που αναζητάμε φιλικές λύσεις προς το περιβάλλον και για την ψύξη του χώρου μας, τότε οι ανεμιστήρες οροφής είναι -αναμφίβολα- η καλύτερη επιλογή, καθώς συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες θερμικής άνεσης και επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε άνετα μέχρι και τους 29 βαθμούς κελσίου, αναλόγως με την ισχύ, τη διάμετρο και τον τύπο του μοτέρ που θα επιλέξουμε.

Ακόμα και στις περιπτώσεις, που ο χώρος είναι κλιματιζόμενος, η συνδυαστική χρήση ανεμιστήρων οροφής συμβάλλει σημαντικά στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες όπου βρίσκεται το κτήριο. Αρκεί απλώς να γνωρίζουμε πως ένας ανεμιστήρας οροφής, εκτός του ότι έχει χαμηλό αρχικό κόστος, καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται ένας κοινός λαμπτήρας.

Το καλοκαίρι όλοι αναζητούν τη δροσιά εντός πόλης, ωστόσο, οι περισσότεροι συχνά καταφεύγουν σε παρωδικές λύσεις, που δεν ανταποκρίνονται στο 100% στις ανάγκες και τα «θέλω» τους. Οι ανεμιστήρες οροφής, ωστόσο, είναι μια αποτελεσματική λύση που είναι και φιλική προς το περιβάλλον και – συνολικά – κατά πολύ οικονομικότερη. Μήπως, αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία «επένδυση», για εμάς και το σπίτι μας, που θα ευγνωμονούμε για χρόνια;

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας