ΕΛΛΑΔΑ

Δροσιά στο εξοχικό: Οι επιλογές και πώς να καταλήξουμε σε αυτή που μας ταιριάζει

Δροσιά στο εξοχικό: Οι επιλογές και πώς να καταλήξουμε σε αυτή που μας ταιριάζει

Το καλοκαίρι συνοδεύεται από μία διάθεση για επαφή με τη φύση, για διακοπές από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, για χαλάρωση και για ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μας στο αγαπημένο μας εξοχικό σπίτι. Πώς πρέπει, λοιπόν, να είναι το ιδανικό εξοχικό, για να καλύπτει αυτές τις ανάγκες; Λιτό, φυσικά, αλλά ταυτόχρονα άνετο, πρακτικό και αέρινο.

Ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, το εξής: Το εξοχικό μας δεν είναι το μέρος όπου πάμε ό,τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε από το κανονικό μας σπίτι, αλλά δεν θέλουμε να το πετάξουμε, αντιθέτως, είναι ένα μέρος που οφείλει να αποπνέει έναν «αέρα» ανανέωσης και αλλαγής.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι στο εξοχικό μας σπίτι περνάμε λίγες μόνο εβδομάδες τον χρόνο και κάποια σαββατοκύριακα, μας επιτρέπει να σκεφτούμε κάποιες «έξυπνες» παρεμβάσεις, που ενδεχομένως δεν θα μας ικανοποιούσαν απόλυτα στο «κανονικό» μας σπίτι. Η «Νο1» προτεραιότητα στη λίστα της αναδιαμόρφωσης του εξοχικού μας, φυσικά, είναι το σύστημα ψύξης του σπιτιού, ώστε να αισθανόμαστε τη δροσιά που ζητάμε κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ανεμιστήρας οροφής: Η «πράσινη» και οικονομική λύση

Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν την πλέον ενεργειακή πρόταση δροσιάς για κάθε χώρο. Παρέχουν φυσική αίσθηση κρύου, χωρίς να μας παγώνουν, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια, ενώ συγχρόνως έχουν ελάχιστο έως μηδαμινό κόστος συντήρησης. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει τον ανεμιστήρα οροφής με τους καλοκαιρινούς μήνες και τη δροσιά, όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Εάν το εξοχικό μας είναι ιδανικό και για χειμερινές διακοπές, τότε είναι σημαντικό να επιλέξουμε έναν ανεμιστήρα οροφής, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και τον χειμώνα, εξοικονομώντας ενέργεια. Τα περισσότερα καινούρια μοντέλα άλλωστε διαθέτουν χειμερινή λειτουργία, η οποία βοηθάει τον θερμό αέρα να διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα στον χώρο μας, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος θέρμανσης.

Κλιματιστικό inverter: Η «έξυπνη» και αποδοτική επιλογή

Το καλοκαίρι, η ζέστη είναι κάτι παραπάνω από ανυπόφορη, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σε σίγουρες και οικονομικές λύσεις. Τα κλιματιστικά τύπου DC inverter αποτελούν, χωρίς δεύτερη σκέψη, μία «έξυπνη» επιλογή, μιας και λειτουργούν με πολύ μεγάλες αποδόσεις σε σύγκριση με τα συμβατικά κλιματιστικά και γι’ αυτό η λειτουργία τους θεωρείται εξαιρετικά οικονομική. Συγκεκριμένα, η οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φτάσει ακόμα και το 44% της κατανάλωσης ενός κοινού κλιματιστικού, ίδιας ψυκτικής και θερμαντικής ικανότητας. Εάν σκεφτεί κανείς και τα επιπλέον πλεονεκτήματα που προσφέρουν, όπως ο ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας και η αθόρυβη λειτουργία τους, τότε η επιλογή των κλιματιστικών inverter είναι… «μονόδρομος».

Τέντες: Το πιο δημοφιλές μέσο σκίασης είναι παραπάνω από απαραίτητο

Οι τέντες αποτελούν το πιο δημοφιλές σύστημα σκίασης της ελληνικής αγοράς, καθώς είναι ιδανικές για κάθε σπίτι, εξαιτίας της άριστης λειτουργικότητας και προστασίας που παρέχουν απέναντι σε όλα τα καιρικά φαινόμενα. Πέρα από την κλασική τους ιδιότητα, να προσφέρουν σκίαση και προστασία στον χώρο που εγκαθίστανται, αποτελούν μία εξαιρετική λύση και για την αισθητική αναβάθμισή του σπιτιού. Ποια, όμως, είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα τους; Αυτό που έχει καταφέρει να εδραιώσει τις τέντες ως το κορυφαίο σύστημα σκίασης είναι η μεγάλη τους χρηστικότητα, καθώς επίσης και η ευκολία στο χειρισμό τους, η μεγάλη ποικιλία σχεδίων και εφαρμογών, η προστασία από τον ήλιο, η θερμομόνωση του χώρου, καθώς και η προστασία από τη βροχή και τον αέρα.

Όταν αλλάζει η εποχή και ειδικά όταν μπαίνει το καλοκαίρι, αισθανόμαστε αυτόματα μία ανάγκη για αλλαγή, είτε στη διάθεσή μας, είτε στις συνήθειές μας, στους ρυθμούς της ζωής μας, αλλά και στον τρόπο που περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας. «Σύμμαχός» μας για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές, είναι το εξοχικό μας σπίτι. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να φροντίσουμε το εξοχικό μας σπίτι, διαμορφώνοντας πρακτικούς, άνετους, όμορφους, αλλά και πρωτότυπους χώρους, μέσα από το κατάλληλο σύστημα ψύξης που θα επιλέξουμε.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας