ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας στο σπίτι μας: Τα πλεονεκτήματα που μας «κερδίζουν»

Κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας στο σπίτι μας: Τα πλεονεκτήματα που μας «κερδίζουν»

Όσο περισσότερο «έξυπνα» αντικείμενα και συσκευές που ανήκουν στο ΙΟΤ (Internet Of Things) καταλαμβάνουν χώρο στην καθημερινότητά μας, τόσο περισσότερο απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές ή μεγαλύτερες «πολυτέλειες» που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και είναι προσιτές για τον μέσο πολίτη, αλλά και για υπηρεσίες που ωφελούν σημαντικά την ίδια την υγεία μας. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω είναι η αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε απολαμβάνοντας στην καθημερινή μας ζωή, στο σπίτι ή στο γραφείο μας που μας βοηθά να νιώθουμε αλλά και πράγματι να είμαστε καλά.

Η συσκευή που «αναλαμβάνει» να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, τη δημιουργία της ευεξίας μας, για το καλοκαίρι και όλη τη θερινή περίοδο, δεν είναι παρά το κλιματιστικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, που επιλέγουμε για τους χώρους μας. Υπάρχουν, λοιπόν, συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στις συσκευές αυτές, οι οποίες πράγματι έχουν εξελιχθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα, αξιοποιώντας την αλματώδη πρόοδο της ανθρωπότητας στον τεχνολογικό τομέα και στο IOT.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, ειδικά με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, στην πρώτη θέση των απαιτήσεων του καταναλωτικού κοινού, αλλά και στη φροντίδα των κατασκευαστών, έρχεται η καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο που βρίσκεται και λειτουργεί το κλιματιστικό μας μηχάνημα. Ειδικά τα κλιματιστικά Toyotomi που βρίσκουμε στην αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος σε πολύ μεγάλη ποικιλία τόσο μοντέλων όσο και ονομαστικής απόδοσης (Btu/h), προσφέρουν άρτια τεχνολογία για την αποστείρωση του αέρα με ιονιστή, λειτουργία Follow Me και Energy Saving, αλλά και προηγμένα φίλτρα καθαρισμού. Διασφαλίζουν έτσι πως ο αέρας στον χώρο που βρισκόμαστε είναι όσο πιο καθαρός γίνεται, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν την εμπειρία μας με το κλιματιστικό, προσφέροντάς μας άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Αποστείρωση του αέρα με ιονιστή

Τα κλιματιστικά Inverter Toyotomi THN/THG A71VR22, Toyotomi Izuru Eco II, Toyotomi TDN TDG A61VR21 και Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG που μπορούμε να βρούμε σε ονομαστική απόδοση 9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h, διαθέτουν ιονιστή, ο οποίος ενεργοποιεί τα αρνητικά ιόντα, κρατώντας καθαρή την ατμόσφαιρα του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνουμε την αντιβακτηριακή του δράση, κατά της ρύπανσης, αλλά και κατά των δυσάρεστων οσμών. Είναι σαφές πως ο φρέσκος και καθαρός αέρας, όπως αυτός που απολαμβάνουμε με μια βόλτα στη φύση, μπορεί να μας προσφέρει την ευεξία και την αναζωογονητική ενέργεια που χρειαζόμαστε. Αυτό ακριβώς κάνει μέσα στο σπίτι μας ο ιονιστής στο κλιματιστικό μας: Πρόκειται για μία ορατή συσκευή στην εσωτερική μονάδα, που βρίσκεται δίπλα στα φίλτρα του κλιματιστικού και η οποία παράγει αρνητικά ιόντα, παρέχοντας ένα καθαρότερο και πιο υγιές περιβάλλον στον χώρο μας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως τα κλιματιστικά Toyotomi διαθέτουν δυνατότητα αποτελεσματικού αυτοκαθαρισμού που αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας και βλαβερών μικροοργανισμών, χαρίζοντας καθαρό και φρέσκο αέρα στο χώρο, μέσω της αποστείρωσης του εσωτερικού στοιχείου που πραγματοποιείται στους 56°C.

Λειτουργία Follow Me και Energy Saving

Εξηγήσαμε παραπάνω πόσο σημαντικά αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας οι «έξυπνες» λειτουργίες των συσκευών του σπιτιού μας. Τα κλιματιστικά της σειράς Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG, για παράδειγμα, αλλά και τα Toyotomi THN/THG A71VR22, διαθέτουν λειτουργία Follow Me, που διασφαλίζει την καλύτερη αίσθηση δροσιάς, όπου κι αν βρισκόμαστε. Η λειτουργία αυτή είναι γνωστή και ως «I Feel» ή «I Sense» και στην ουσία φροντίζει ώστε το κλιματιστικό να «αισθάνεται» πού ακριβώς βρισκόμαστε στον χώρο και να μας «ακολουθεί». Αυτό συμβαίνει καθώς στην κλιματιστική μονάδα υπάρχουν δύο αισθητήρες θερμοκρασίας. Ο ένας βρίσκεται επάνω στην εσωτερική μονάδα και καθορίζει την προεπιλεγμένη θερμοκρασία και ο δεύτερος βρίσκεται επάνω στο τηλεχειριστήριο. Καθώς η θερμοκρασία του χώρου διαφέρει αναλόγως του ύψους, επιλέγοντας την έξυπνη λειτουργία Follow Me, η θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει διατηρείται βάσει της θέσης του τηλεχειριστηρίου, δηλαδή με βάση τη δική μας θέση, εφόσον απλώς το έχουμε κοντά μας.

Αντίστοιχα «έξυπνη» είναι και η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας των κλιματιστικών Toyotomi που διατίθενται από τον Κωτσόβολο. Αρχικά μπορούν να προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία βάσει εργοστασιακής ρύθμισης, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ είναι εξοπλισμένα με το οικολογικό ψυκτικό υγρό R32, που είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον, με μικρότερη ποσότητα, ανακυκλώνεται εύκολα και επιτυγχάνει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης σε λιγότερο χρόνο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Προηγμένα φίλτρα καθαρισμού

Τα κλιματιστικά της Toyotomi άλλωστε, διαθέτουν και προηγμένα φίλτρα καθαρισμού, όπως τα Φίλτρα Αποστείρωσης Αέρα του Toyotomi Izuru Eco II. Συγκεκριμένα, διαθέτει δύο προηγμένα φίλτρα αποστείρωσης αέρα, ένα Active Carbon και ένα Hepa 3Plus που περιλαμβάνει HEPA 13, Silver Ion, Biology sterillization απομακρύνει από τον αέρα ιούς, μικρόβια, γύρη, καπνό και δυσάρεστες οσμές που είναι υπεύθυνα για ασθένειες και αλλεργίες. Ταυτόχρονα το προ φίλτρο υψηλής πυκνότητας λειτουργεί σαν ασπίδα συγκράτησης της σκόνης και των σωματιδίων, παρέχοντάς μας την καθαρή, φρέσκια ατμόσφαιρα που αναζητάμε.

Τέσσερις σειρές κλιματιστικών Toyotomi από τον Κωτσόβολο, ώστε να βρούμε το κατάλληλο για τον χώρο μας και να τον εξοπλίσουμε με κλιματιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τα κλιματιστικά Inverter Toyotomi THN/THG A71VR22, Toyotomi Izuru Eco II, Toyotomi TDN TDG A61VR21 και Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG που μπορούμε να βρούμε σε ονομαστική απόδοση 9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h, είναι τα μηχανήματα που θα διασφαλίσουν την ευεξία μας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας στο έπακρο.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας