ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματισμός και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι: Τρία σημεία «κλειδιά» που πρέπει να γνωρίζετε

Κλιματισμός και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι: Τρία σημεία «κλειδιά» που πρέπει να γνωρίζετε

Μεγάλο ζητούμενο για όλους εμάς τους σύγχρονους ανθρώπους είναι η καθαρή ατμόσφαιρα στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Οι συνθήκες ζωής σήμερα, η παρατεταμένη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες, που πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα ήδη από τον Μάιο, πλέον, αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα απαιτούν τη χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων για ολοένα και περισσότερο διάστημα. Ειδικά όσον αφορά στην ψύξη, αυτό που επιδιώκουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο ή το κατάστημά μας, είναι να διατηρούμε μια ευχάριστη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με αυτό που ονομάζουμε «καθαρή ατμόσφαιρα».

Αυτό σημαίνει πως ο αέρας που αναπνέουμε στους εσωτερικούς χώρους που κινούμαστε θα πρέπει να είναι καθαρός από τυχόν μικρόβια, βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς βλαβερούς για τον οργανισμό μας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τις ιώσεις και τις λοιμώξεις, από ό,τι ερεθίζει ειδικά τους πνεύμονες και το αναπνευστικό μας σύστημα. Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι και ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας από αλλεργιογόνα συστατικά, που επίσης μπορούν να μας προκαλέσουν δυσάρεστη αίσθηση και ενόχληση.

Σήμερα, τα κλιματιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν ό,τι απαιτείται για να διατηρείται η ατμόσφαιρα του χώρου μας καθαρή και απαλλαγμένη από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Αυτό που χρειάζεται είναι εμείς να γνωρίζουμε τρία σημαντικά σημεία «κλειδιά», που θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, ποιο κλιματιστικό μηχάνημα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας.

Αποστείρωση του αέρα με Ιονιστή

Παρότι οι ιονιστές σήμερα κυκλοφορούν και ως ξεχωριστές συσκευές, δεν νοείται να αγοράσουμε καινούριο κλιματιστικό μηχάνημα και να μην προσέξουμε να εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες καθαρισμού ατμόσφαιρας, όπως ένας ιονιστής. Να εξασφαλίζει δηλαδή με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο την απομάκρυνση των βλαβερών αιωρούμενων σωματιδίων, όπως μπορεί να είναι παντός τύπου μικρόβια, βακτήρια, ιούς, γύρη, αλλά και τον καπνό, τη σκόνη, διάφορες οσμές κλπ.

Η σειρά κλιματιστικών Bosch PerfectClima, που βρίσκουμε στον Κωτσόβολο (με ονομαστική Απόδοση 9.000 BTU/h ή στα 12.000 BTU/h, παρέχει αέρα υψηλής καθαριότητας όλες τις ώρες, καθώς αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που παρέχει ένας ιονιστής. Φρέσκος αέρας, καθαρή ατμόσφαιρα, αυτόματα με τη χρήση του κλιματιστικού μας μηχανήματος είναι ένα πλεονέκτημα που πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά κατά την αγορά.

Ενεργειακή κλάση A+++ στην Ψύξη

Είναι σαφές πως το κλιματιστικό λειτουργεί στην ψύξη επί πολλές ημέρες του έτους, σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μάλιστα κάποιες από αυτές τις ημέρες για το μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου. Επομένως, είναι σημαντικό να φροντίσουμε το μηχάνημα που θα επιλέξουμε να ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α+++, όσον αφορά στην ψύξη, ώστε να κερδίσουμε χαμηλή κατανάλωση για τέλειο κλιματισμό, κάθε στιγμή. Αυτό ακριβώς προσφέρει η νέα σειρά κλιματιστικών Bosch PerfectClima: Ασυμβίβαστα υψηλή απόδοση, ακόμα και στον πιο ακραίο κι επίμονο καύσωνα, ενώ η κατανάλωση ενέργειας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι, το όφελος είναι διπλό, τόσο για εμάς που απολαμβάνουμε ευχάριστη ατμόσφαιρα με μικρό κόστος, ενώ παράλληλα, σεβόμαστε τον πλανήτη και το μέλλον του. Τα συγκεκριμένα κλιματιστικά της Bosch άλλωστε χρησιμοποιούν το οικολογικό ψυκτικό υγρό R32, που δεν επηρεάζει το στρώμα του όζοντος στην ατμόσφαιρα, συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης και μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί.

Λειτουργία Follow Me και Energy Saving

Δύο λειτουργίες στις οποίες αξίζει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή είναι το «Follow me» και το «Energy Saving». Το Follow me ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στο ίδιο το μηχάνημα να ρυθμίσει τις συνθήκες του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε – αρκεί να έχουμε μαζί μας το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού. Πάνω σε αυτό βρίσκεται ένας έξυπνος αισθητήρας, ο οποίος, μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία Follow Me, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου στο σημείο που βρίσκεται το ασύρματο χειριστήριο, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες ακριβώς εκεί που τις θέλουμε.

Αντίστοιχα «έξυπνη» είναι και η λειτουργία Energy Saving, που μας δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσουμε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση της ενέργειας του κλιματιστικού μας. Εφόσον το μηχάνημα διαθέτει αυτή τη λειτουργία, σημαίνει πως όταν βρίσκεται σε λειτουργία αναμονής, τότε η κατανάλωση ρεύματος «πέφτει» στο 1W.

Τα κλιματιστικά της σειράς Bosch PerfectClima που βρίσκουμε στον Κωτσόβολο συνδυάζουν με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο και τα παραπάνω τρία σημεία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, διαθέτουν μοναδική αισθητική και προσφέρουν τεχνική αρτιότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, μέγιστη απόδοση με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας, φροντίζοντας η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας να είναι δροσερή κι ευχάριστη, ακόμα και υπό ακραίες συνθήκες και ταυτόχρονα καθαρή και υγιεινή.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας