ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά: Τα πέντε sos κριτήρια για να επιλέξετε το κατάλληλο

Κλιματιστικά: Τα πέντε sos κριτήρια για να επιλέξετε το κατάλληλο

Η αγορά ενός κλιματιστικού μηχανήματος είναι σοβαρή υπόθεση για όλους μας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη να διατηρούμε το σπίτι και τον χώρο εργασίας μας δροσερό όλες τις ώρες της ημέρας, δημιουργεί αυτή την ανάγκη. Από τη μία τα καλοκαίρια μας που γίνονται όλο και πιο θερμά, με συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα (ιδίως πολυήμερους καύσωνες), από την άλλη οι συνθήκες της σύγχρονης ζωής που ενδεχομένως περιλαμβάνουν ακόμα και η εργασία να γίνεται από τον χώρο του σπιτιού, η ευχάριστη ατμόσφαιρα όλη την ημέρα στο σπίτι μας γίνεται «απόλυτο ζητούμενο».

Φυσικά, η σύγχρονη, αποτελεσματική και τεχνολογικά ανώτερη λύση είναι ο εξοπλισμός του σπιτιού μας με το κατάλληλο κλιματιστικό μηχάνημα – ένα ή περισσότερα, αναλόγως των αναγκών μας – που θα μας προσφέρει όλα όσα ζητάμε. Προτού προχωρήσουμε στην κίνηση αυτή όμως, είναι καλό να γνωρίζουμε ποια είναι τα πέντε πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά αυτή. Έτσι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια λύση που θα μας ικανοποιεί για το επόμενο μεγάλο διάστημα και όχι μόνο προσωρινά.

#1 Super Ιονιστής

Στην εποχή μας είναι απαραίτητο το κλιματιστικό μηχάνημα που επιλέγουμε να μπορεί να μας προσφέρει καθαρή ατμόσφαιρα. Επομένως, ένα κλιματιστικό που διαθέτει super ιονιστή, όπως τα κλιματιστικά της σειράς Midea που βρίσκουμε στην αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος, είναι ιδανικό για το σπίτι μας. Με τον super ιονιστή το κλιματιστικό μπορεί να μας προσφέρει φρέσκο και υγιεινό αέρα, αφού εξαλείφει τις οσμές, τη σκόνη, τον καπνό και τα σωματίδια γύρης, απελευθερώνοντας ανιόντα και κατιόντα. Η λειτουργία του ιονιστή άλλωστε θεωρείται σήμερα απαραίτητη για τα σύγχρονα σπίτια, καθώς η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε αποδεικνύεται καθοριστική για την υγεία και την ευεξία μας.

#2 Δυνατότητα αυτοκαθαρισμού

Ο καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού μας είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήνουμε στην τύχη ή στο… «όποτε μπορέσουμε». Ένα κλιματιστικό μηχάνημα που διαθέτει δυνατότητα αυτοκαθαρισμού διασφαλίζει ότι στο περιβάλλον μας δεν εισχωρούν βλαβερές ουσίες. Τα κλιματιστικά Inverter Midea διαθέτουν τεχνολογία αποστείρωσης του αέρα UVC, που χρησιμοποιεί κυρίως το βαθύ υπεριώδες φως UVC και επιπλέον, σε αντίθεση με την κανονική λειτουργία αυτοκαθαρισμού, στη λειτουργία αποστείρωσης 56°C ο εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνεται στους 56°C για 30 λεπτά, σκοτώνοντας έτσι έως και το 99,9% των βακτηρίων μετά από δύο μόνο κύκλους χρήσης στην εσωτερική μονάδα του μηχανήματος.

#3 Προηγμένα Φίλτρα Καθαρισμού του Αέρα Bio-Hepa

Σε ενίσχυση της καθαρής, υγιεινής ατμόσφαιρας του χώρου μας, τα Midea Xtreme Dura (9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h), αλλά και τα Midea Aurora Black Mirror (9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h), διαθέτουν Φίλτρο Τριπλής Προστασίας και Φίλτρο Bio-Hepa. Τα φίλτρα αυτά συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να εξαλείφονται και κατακρατούνται τα βλαβερά σωματίδια και οι μικροοργανισμοί σε δύο βήματα, εξασφαλίζοντας φρέσκο και καθαρό αέρα, ανά πάσα στιγμή λειτουργούμε το κλιματιστικό μας.

#4 «Έξυπνες» λειτουργίες

Το να μπορούμε να ενεργοποιούμε/απενεργοποιούμε το κλιματιστικό μας μηχάνημα μέσω του κινητού μας τηλεφώνου, ακόμα και όταν βρισκόμαστε μακριά, σημαίνει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης – γι’ αυτό και είναι καλό να προσέξουμε αυτό να διαθέτει τη δυνατότητα ελέγχου Wi-Fi. Για τα κλιματιστικά Midea, αρκεί να «κατεβάσουμε» την εφαρμογή Midea Air για να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή το κλιματιστικό μας, όπου και αν βρισκόμαστε. Ειδικά τα κλιματιστικά Midea Aurora Black Mirror (9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h), που έχουν δημιουργηθεί για να… βρίσκονται στο φως, χαιρόμαστε να τα χρησιμοποιούμε κάνοντας το σπίτι μας έξυπνο και κομψό!

#5 Αξιοπιστία

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό κριτήριο για να επιλέξουμε το επόμενο κλιματιστικό μας είναι η αξιοπιστία ως προς όλη τη διαδικασία της αγοράς. Επιλέγουμε και εμπιστευόμαστε εκείνους που έχουν καταξιωθεί στην αγορά επί δεκαετίες, όπως ο Κωτσόβολος, στα καταστήματα του οποίου θα βρούμε λύσεις για την επιλογή, την εγκατάσταση, αλλά και την απεγκατάσταση τυχόν παλιάς μονάδας που διαθέτουμε. Στον Κωτσόβολο επίσης βρίσκουμε τα κλιματιστικά Midea Xtreme Dura (9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h), αλλά και τα Midea Aurora Black Mirror (9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 Btu/h), σε όλες τις δυνατότητες σε Btu/h, ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο για τον χώρο μας.

Ο κλιματισμός είναι μέρος της ζωής μας και μέσο για να γίνεται η ποιότητά της διαρκώς καλύτερη. Σήμερα μπορούμε να αναζητήσουμε το καλύτερο που προσφέρει η τεχνολογία, για να διασφαλίσουμε τόσο πως θα έχουμε στο σπίτι μας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, με δροσερές θερμοκρασίες που μας επιτρέπουν να ακολουθούμε όλες τις δραστηριότητές μας, όσο και με καθαρή ατμόσφαιρα, που διασφαλίζει την υγεία μας, εμάς και των παιδιών μας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας