ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες που διασφαλίζουν καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες που διασφαλίζουν καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι

Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του χρόνου – που πρέπει να ομολογήσουμε δεν αφορούν μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και στα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του φθινοπώρου, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας – αυτό που χρειαζόμαστε είναι τη δυνατότητα δροσιάς στους εσωτερικούς χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Είτε στο σπίτι μας, είτε στο γραφείο ή το κατάστημά μας, ο κλιματισμός θεωρείται αναγκαίος, ενώ πολλές φορές επιλέγουμε να συμπληρώσουμε την επιλογή αυτή με ανεμιστήρες, η τεχνολογία των οποίων το τελευταίο διάστημα έχει εξελιχθεί ραγδαία.

Παράλληλα, όμως, ειδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αναδείχθηκε ακόμα μία ανάγκη μας: Ο χώρος στον οποίο ζούμε και αναπνέουμε να είναι καθαρός από μικρόβια και μικροοργανισμούς. Με άλλα λόγια, η καθαρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους που κινούμαστε θεωρείται εκ των ουκ άνευ και είναι προτεραιότητά μας η διασφάλισή της. Ας μην ξεχνάμε, πως πέραν του ότι πρόκειται για καθαρά θέμα υγείας, η καθαρή ατμόσφαιρα και ο φρέσκος αέρας που αναπνέουμε θεωρείται «κλειδί» για τη γενική μας ευεξία, την ενέργεια, το κέφι και τη διάθεση για δράση και δημιουργία.

Με μία επίσκεψη στα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος μπορούμε να βρούμε μια τεράστια γκάμα προϊόντων που θα ικανοποιήσουν στο έπακρο τις δύο ανάγκες μας που περιγράψαμε παραπάνω, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα κριτήρια που καθένας μας θέτει για τον εαυτό του, το σπίτι και την οικογένειά του. Ειδικά η εταιρεία Morris, διαθέτει μια ποικιλία μοντέλων, τόσο κλιματιστικών μηχανημάτων, όσο και ανεμιστήρων για τους χώρους μας, που ενσωματώνουν στο έπακρο τις τεχνολογικές εξελίξεις και μας παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καλύπτοντάς μας στο 100%.

Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά, τα χαρακτηριστικά που αναζητάμε σε ένα κλιματιστικό μηχάνημα και σε έναν ανεμιστήρα για το σπίτι ή το γραφείο μας.

Κλιματιστικό της υψηλότερης ενεργειακής κλάσης, με «έξυπνες» λειτουργίες

Επιθεωρώντας τα κλιματιστικά Morris, στεκόμαστε στο Morris FAIN-35170 Fresh Air, που ανήκει στην υψηλή Ενεργειακή κλάση (Α+++ σε λειτουργία ψύξης), γεγονός που μεταφράζεται σε μέγιστη απόδοση με ελάχιστη κατανάλωση και μεγάλη απόδοση σε ψύξη και θέρμανση. Παράλληλα, διαθέτει λειτουργία Follow Me, επομένως «αναγνωρίζει» ως θερμοκρασία δωματίου εκείνη που λαμβάνει ο ειδικός αισθητήρας του τηλεχειριστηρίου του, το οποίο έχουμε κοντά μας. Έτσι, το κλιματιστικό λειτουργεί ώστε να επιτευχθεί εκεί ακριβώς που βρισκόμαστε ο βαθμός θερμοκρασίας που έχουμε ρυθμίσει.

Από εκεί και πέρα όμως, το κλιματιστικό αυτό, ανήκει στη γενιά κλιματιστικών Fresh Air με έξι καινοτόμες λειτουργίες που διασφαλίζουν καθαρή ατμόσφαιρα και φρέσκο αέρα στο δωμάτιο. Αυτό, λοιπόν, επιτυγχάνεται χάρη στην κορυφαία τεχνολογία με παροχή 60m3 φρέσκου αέρα, στον έλεγχο ποιότητας αέρα σε πραγματικό χρόνο, στα τέσσερα στάδια φιλτραρίσματος του φρέσκου αέρα, στον αέρα σταθερής θερμοκρασίας και στα πτερύγια αέρα με σχεδιασμό "Smart flow" για την καλύτερη διάχυση του αέρα. Παράλληλα, το μηχάνημα διαθέτει δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού μέσω Wi-Fi.

Τα μοντέλα της Morris ικανοποιούν τα περισσότερα κριτήρια που έχουμε θέσει. Συγκεκριμένα:

Το Morris WFIN35162 Loft και το Morris WFIN-70160 Loft , διαθέτουν λειτουργία WiFi που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό της συσκευής από κινητό τηλέφωνο, tablet κτλ με πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και λειτουργία I-Feel (Follow me) για καλύτερη και ακριβέστερη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Επίσης διαθέτουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού, αλλά και Quiet Mode για μηδενικό θόρυβο, το Οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.

Το Morris WFIN26152 Smart ανήκει στην υψηλή ενεργειακή κλάση ψύξης: A+++, διαθέτει λειτουργία I-Feel, wi-fi, πτερύγια ειδικού σχεδιασμού που παρέχουν φυσική ροή αέρα, εκτεινόμενη περσίδα, σύστημα παροχής αέρα 4D με δυνατότητα περιστροφής των περσίδων, φωτοαισθητήρα και λειτουργία ύπνου αλλά και λειτουργία αυτοκαθαρισμού της εσωτερικής μονάδας για αποφυγή ανάπτυξης ιών και βακτηρίων.

Ανεμιστήρες μεταξύ δεκάδων επιλογών

Μπορεί τα κλιματιστικά μηχανήματα να είναι η πρώτη και ασφαλέστερη επιλογή για να δημιουργήσουμε καθαρή ατμόσφαιρα δροσιάς στο σπίτι μας καθ’ όλη τη διάρκεια των ζεστών ημερών του χρόνου – ακόμα και των ημερών του καύσωνα – όμως σε πολλές περιπτώσεις ο ανεμιστήρας μπορεί να αποτελέσει μία πάρα πολύ καλή λύση για εμάς. Στον Κωτσόβολο μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές επιλογές ανεμιστήρων Morris, όπως επίσης και το air cooler MAC-16252 3 σε 1, με Ιονιστή, με 3 επιλογές ταχυτήτων, 3 ρυθμίσεις λειτουργίας, ηλεκτρονικό έλεγχο με οθόνη LED και πλήκτρα "soft touch", χρονοδιακόπτη 7 ωρών και δυνατότητα περιστροφής 60 μοιρών.

Με έναν ανεμιστήρα δαπέδου όπως ο Morris MFS16226 2 Σε 1 κερδίζουμε λειτουργία ιονισμού, που μάλιστα είναι αυτόματη, με την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα, για καθαρισμό της ατμόσφαιρας παράλληλα με τη χρήση, ενώ έχουμε ακόμα και επιλογή silent, για μειωμένα επίπεδα θορύβου 42db.

Με τον ανεμιστήρα δαπέδου υδρονέφωσης Morris MMF3002 πάλι, που συνιστάται για εξωτερικούς χώρους, μπορούμε να διαμορφώσουμε ακόμα πιο ευχάριστη, δροσερή ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι μας, καθώς διαθέτει λειτουργία περιστροφής, μεγάλη δεξαμενή νερού χωρητικότητας 3L και ρόδες για εύκολη μετακίνηση.

Με τον επιτραπέζιο ανεμιστήρα Morris MACI-10242 έχουμε επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς είναι ανεμιστήρας ανακυκλοφορίας αέρα 10", περιστρεφόμενος, για μέγιστη παροχή καθαρού αέρα στο χώρο. Διαθέτει αθόρυβη λειτουργία, 31dB στη χαμηλή ταχύτητα και ισχυρό και αθόρυβο DC μοτέρ ισχύος 28W για υψηλή εξοικονόμηση ρεύματος και μακροζωία του μηχανήματος.

Ο Morris MTF-16235 Tower είναι επίσης ένας πολύ ιδιαίτερος ανεμιστήρας δαπέδου: Έχει τη μορφή «πύργου», οθόνη LED και πλήκτρα "soft touch", καθώς και τηλεχειριστήριο για να τον ρυθμίζουμε από όπου βρισκόμαστε. Επιπλέον, διαθέτει αθόρυβο μοτέρ χαλκού για αυξημένη αντοχή, ισχύος 45 Watt και χρονοδιακόπτη 7 ωρών. Ακόμα πιο εξελιγμένο μοντέλο είναι ο Morris MAC16241 3 σε 1, που λειτουργεί ως ανεμιστήρας, υγραντήρας και air cooler και διαθέτει ισχυρό και αθόρυβο μοτέρ χαλκού για υψηλή αντοχή ισχύος 65 Watt.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ειδικά όσον αφορά στους ανεμιστήρες, στον Κωτσόβολο βρίσκουμε μοντέλα σε μεγάλο εύρος τιμής, ώστε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις δυνατότητές μας.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το πώς θα δροσίσουμε το σπίτι μας