ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ανοίγει ο δρόμος των διώξεων μετά τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Ποιους εξετάζουν οι Αρχές

Πάτρα: Ανοίγει ο δρόμος των διώξεων μετά τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Ποιους εξετάζουν οι Αρχές

Πάτρα: Η αρχή του τέλους για την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών που έχει παγώσει το πανελλήνιο

Μπορεί ο θάνατος και των τριών παιδιών της Ρούλα Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη να αποδείχθηκε ότι οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος του δράματος.

Τιε επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που ενδεχομένως να λυτρώσουν τις ψυχές των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών.

Ο φάκελος, με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Τα επόμενα βήματα

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών λειτουργών, που έχουν την εποπτεία της έρευνας για την υπόθεση θρίλερ, μπαίνουν οι καταθέσεις των δεκάδων μαρτύρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και ο ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά. Το πόρισμα των ιατροδικαστών αποδίδει των τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας σε ασφυξία.

Οι δύο εισαγγελείς, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό, θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμοι να αποστείλουν κλήσεις για εξηγήσεις και σε άλλα πρόσωπα για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως εκτιμάται, με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, πιθανότατα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Όπως όλα δείχνουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξη να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, Ίριδα και Μαλένα.

Σημειώνεται ότι η κλήση για την Ρούλα Πισπιρίγκου θα ορίζει μεν να εμφανιστεί εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο, θα της δοθεί προθεσμία, καθώς ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος και θα χρειαστεί χρόνος για να τη μελετήσουν οι δικηγόροι της.

Νέα μαρτυρία για τον Δασκαλάκη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η τοποθέτηση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος παραμένει στην Αθήνα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του.

Γειτόνισσα του Μάνου στην Πάτρα, μίλησε για πρώτη φορά αναφορικά με τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον του πατέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, τονίζοντας πώς δεν τον θεωρεί γονιό.

«Δεν τον θεωρώ πατέρα, δεν τον θεωρώ γονιό. Κρύβεται πίσω από την αλήθεια και είναι μπροστά στο ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «με τον θάνατο του παιδιού (σ.σ. της Τζωρτζίνας), το παιδί μίλησε μέσα από τον τάφο και άνοιξε ο δρόμος να δικαιωθούν τα παιδιά».

Αυτό πάντως που απασχολεί περισσότερο τον 30χρονο αυτή την ώρα, είναι αν θα ασκηθούν νέες διώξεις και κυρίως αν εκείνος θα είναι μέσα στη σχετική λίστα, καθώς δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που μιλούν για «οικογενειακό έγκλημα» και όχι μόνο για «έγκλημα της Πισπιρίγκου».

Και αυτό, γιατί ναι μεν δεν υπάρχει καμία απόδειξη συμμετοχής του πατέρα σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη εναντίον των παιδιών του, ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο – αν φυσικά υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις για κάτι τέτοιο.