ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλές «πτήσεις» και σήμερα για τα κρούσματα: Πόσα θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ

Υψηλές «πτήσεις» και σήμερα για τα κρούσματα: Πόσα θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ
Σαρηγιάννης για κρούσματα σήμερα. Πότε θα γίνει η αποκλιμάκωση;
INTIME

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την εκτίμηση των κρουσμάτων σήμερα, για το πότε προβλέπεται η αποκλιμάκωση και πότε θα δούμε την επόμενη μεγάλη αύξηση

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο Newsbomb.gr για την εκτίμηση των κρουσμάτων σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου. Συγκεκριμένα προβλέπονται 16.000 κρούσματα με τον μέσο εβδομαδιαίο όρο να ανεβαίνει από 11.700 σε 12.500 μολύνσεις από κορονοϊό.

Η κορύφωση του κύματος κορονοϊού προβλέπεται σύμφωνα με τον καθηγητή στις 16 με 17 Ιουλίου, όπου ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των μολύνσεων θα διπλασιαστεί και θα φτάσει τα 24.000 με 24.500 κρούσματα.

Η αποκλιμάκωση θα αρχίσει από τον Αύγουστο. Ωστόσο η σταδιακή μείωση θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες από τις οποίες φθάνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα. Αν η πανδημία στο εξωτερικό εξελιχθεί με τους ίδιους ρυθμούς θα δούμε από τον Αύγουστο μείωση των μολύνσεων από κορονοϊό.

Τον Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι καλύτερη ενώ από τον Οκτώβριο θα ξαναδούμε σταδιακή αύξηση. Το επόμενο κύμα προβλέπεται από Νοέμβριο – Δεκέμβριο καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα αστικά κέντρα και λόγω καιρού παραμένουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους.

Τα κρούσματα Τρίτη 28 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 28 Ιουνίου τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 20.000 ενώ οι θάνατοι ήταν 16 και οι διασωληνομένοι 95.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 20.084. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.644.889 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.6%άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.664 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 165.417(4.3% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.206 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή /και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (60.0%άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Παράλληλα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε χθες εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, με την κυβέρνηση να μην προχωράει σε λήψη μέτρων αλλά να παραμένει σε εγρήγορση.