ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για έξαρση κρουσμάτων - Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Κορονοϊός μάσκες
«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Intime News

Ανησυχία στους ειδικούς για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού - Να γίνεται χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αναφέρει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους.

«Εμείς (σ.σ. οι επιστήμονες) τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί. Ότι χρειάζεται μάσκα το λέμε και το λέμε διαρκώς. Εκείνο που δεν λέμε είναι επιβάλετε πρόστιμα», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, το Σάββατο (2/7) και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη φάση που είμαστε αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να τους δούμε να μετατρέπονται θετικά, δηλαδή να τιθασεύονται και να αναστρέφονται σιγά σιγά εάν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε το Πάσχα. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε θέλω να πιστεύω αυτοβούλως».