ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Θρήνος για την 14χρονη Ελένη - Η αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου

Βόλος: Θρήνος για την 14χρονη Ελένη - Η αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου
Η ζωή της 14χρονης Ελένης πριν σκοτωθεί στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία

Η 14χρονη Ελένη που βρήκε μοιραίο θάνατο στο σπίτι της στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινότητα των Ρομά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο της 14χρονης Ελένης από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 14χρονη, που διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Κανείς από τον οικισμό των Ρομά δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό της μικρής κοπέλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινότητα, σε συγγενείς και φίλους της ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που την ήθελαν για νύφη σύμφωνα με τις παραδόσεις των Ρομά.

Συνομήλικοι αλλά και μεγαλύτεροι άνδρες διεκδικούσαν την 14χρονη, παρά το μικρό της ηλικίας της αφού η ίδια ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Ωστόσο η καρδιά της άνηκε αλλού, στον Χρήστο, με τον οποίο δήλωνε τρελά ερωτευμένη στα social media. Όλα έδειχναν μάλιστα ότι τα δύο παιδιά θα επισημοποιούσαν τη σχέση τους με τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα τραγικά σχέδια.

Έρευνες για τον θάνατο της 14χρονης

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου σε κλίμα οδύνης, ενώ πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι συγγενείς της άτυχης Ελένης, στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου τη μετέφεραν οι ίδιοι, με ΙΧ αυτοκίνητο, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Οι γιατροί ωστόσο, έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πως προκλήθηκαν.

Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της.

Στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας και έτσι θα γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για να διευκρινιστεί η πραγματική αιτία θανάτου της 14χρονης.