ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στην Ανθούσα - Αγώνας να σωθεί το Παίδων

Φωτιά στη Πεντέλη
Φωτιά στη Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη - Όλες οι ειδήσεις: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης, που καίει από το απόγευμα της Τρίτης.

Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα, που δεν έχει κοπάσει, κινείται απειλητικά προς την Ανθούσα όπου αυτή τη στιγμή καίγονται σπίτια.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν επίσης στην Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης, όπου φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 Πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη θα μπουν και τα εναέρια μέσα ώστε να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν και οι ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος). Επιπλέον αναμένεται ενίσχυση από δασοκομάντος της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

«Μάχη» στο Παίδων

Παράλληλα οι Πυροσβέστες παλεύουν να «προστατεύσουν» το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στο περιβάλλοντα χώρο. Στο σημείο είναι ισχυρές δυνάμεις που κάνουν τεράστια προσπάθεια να την περιορίσουν, αλλά το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.