ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Κικίλια με την πρέσβη της Αυστρίας: Αυξημένες κατά 32% οι αφίξεις τον Ιούνιο

Κικίλιας
Στόχος η αύξηση των ταξιδιωτών από την Αυστρία
INTIME NEWS

Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστρίας είχε το πρωί της Πέμπτης (04/08/2022), ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Βασίλης Κικίλιας και η Ερμίνε Πόπελερ συζήτησαν σχετικά με την πορεία του τουρισμού και την προσέλκυση επιπλέον ταξιδιωτών από την Αυστρία. Σημειώνεται ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 589.000 ταξιδιώτες από την Αυστρία, δαπανώντας περισσότερα από 460 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος τον Ιούνιο οι αφίξεις Αυστριακών ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η κυρία Πόπελερ επισήμανε τη δυναμική που έχει για τους Αυστριακούς ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία με τα αρχαιολογικά μνημεία και τον πολιτισμό. Η πρέσβης ανέφερε χαρακτηριστικά την προβολή της Ελλάδας στην Αυστρία μέσω του «Austrian- Greek Summer», μια διοργάνωση που φέτος περιλαμβάνει 34 συναυλίες Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη της Αυστρίας για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η προσέλκυση Αυστριακών ταξιδιωτών και για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού και για αυτό έχει προγραμματίσει να μεταβεί ο ίδιος στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο, ώστε να πραγματοποιήσει σειρά επαφών για την περαιτέρω προβολή της χώρας μας η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλους τους μήνες του χρόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κυρία Πόπελερ σε tweet της δήλωσε ότι συζήτησε με τον Βασίλη Κικίλια για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τουρισμό σε Ελλάδα και Αυστρία, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την εξαιρετική τουριστική περίοδο του 2022!»

Σχετικές ειδήσεις