ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «ξαναχτυπάει» την Αττική - Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη στο κέντρο

Η κακοκαιρία «ξαναχτυπάει» την Αττική - Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη στο κέντρο
INTIME

Καιρός: Αυτή την στιγμή ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ισχυρή καταιγίδα που έχει ξεσπάσει στην Αθήνα. Είναι η τρίτη μέρα που η Αθήνα πλήττεται από πλυμμήρες και δυνατές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκαλούν πολλά προβλήματα σε δρόμους και γειτονιές.

Σε εξέλιξη είναι το πρώτο από τα δύο δύσκολα 24ωρα της κακοκαιρίας που έχει ήδη ταλαιπωρήσει αρκετές περιοχές της επικράτειας με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να ζητά εγρήγορση και προσοχή για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα χτυπήσουν τα νότια της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ειδικά για την Αττική ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ εκτίμησε ότι θα υπάρχουν τοπικά μπόρες το πρωί σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα μέσα στην ημέρα με την αστάθεια να συνεχίζεται και το βράδυ. Για τη Θεσσαλονίκη όσο πιο νότια τόσο πιο έντονη η αστάθεια με τον Σάκη Αρναούτογλου να ζητά μεγάλη προσοχή για την Χαλκιδική.

Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία

Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για τις επόμενες ημέρες καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.