ΕΛΛΑΔΑ

Κύθηρα: Νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων – Αναγνωρίστηκε μόνο ένας από τους έξι νεκρούς

Κύθηρα: Νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων – Αναγνωρίστηκε μόνο ένας από τους έξι νεκρούς

Νέα επιχείρηση ξεκίνησε στα Κύθηρα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων, μετά το ναυάγιο. Έξι νεκροί ανασύρθηκαν χθες.

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 9 Οκτωβρίου η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του ναυαγίου στα Κύθηρα, καθώς η τραγωδία μοιάζει να μην έχει τέλος.

Το Σάββατο ανασύρθηκαν άλλες 6 σοροί από τα νερά της περιοχής. Οι λιμενικοί έβγαλαν φωτογραφίες ώστε να αναγνωριστούν από τους συγγενείς τους.

Σήμερα Κυριακή ανασύρθηκε ακόμα μία σορός.

Συγγενείς αγνοουμένων βρέθηκαν στο Λιμεναρχείο όμως κατάφεραν να αναγνωρίσουν μόνο μια από τις σορούς που περισυνελέγησαν. Πρόκειται για τους μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 06/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα, 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ. Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα.