ΕΛΛΑΔΑ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Μίκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Μίκη
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποκαλύπτει ότι η μητέρα της πίστευε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ζει
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποκάλυψε ότι η μητέρα της δεν ήξερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πεθάνει. Οπως είπε, είδε τον τάφο του έναν χρόνο μετά 

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 96 ετών. Ο Μίκης Θεοδωράκης έγινε παγκόσμιος και άφησε πίσω του σπουδαία μουσική κληρονομιά. Περίπου έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε στην εκπομπή «Δύο στη 1» και ξάφνιασε με την αποκάλυψή της ότι η μητέρα της δεν ήξερε ότι ο Μίκης έχει πεθάνει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η μητέρα της είναι πλέον 95 ετών και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Είναι κατάκοιτη και πίστευε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ακόμη μαζί της, δίπλα της, στο δωμάτιο.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά»

«Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα μου, η ζωή μας έχει αλλάξει. Η μαμά είναι κατάτοικη. Τώρα πια είμαστε μόνοι μας με τον αδερφό μου. Ήταν κατάκοιτος 10 χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο μπαμπάς θα πεθάνει. Λέγαμε πολλά. Ήταν πολύ περήφανος για το βιβλίο μου, το είχε διαβάσει πέντε φορές και συνέχεια το αναλύαμε. Μετά την έκδοση του βιβλίου, μου ζήτησε συγγνώμη. Εγώ καταλαβαίνω γιατί μου έλεγε συγγνώμη, αλλά είναι μυστικό», ανέφερε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Μέχρι πρότινος η μητέρα μου δεν είχε καταλάβει ότι ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή. Όταν πήγαμε στον χρόνο πάνω στα Χανιά, το είδε στην τηλεόραση. Είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει. Είδε τον τάφο του πατέρα μου έναν χρόνο μετά. Πάντα πίστευε ότι είναι δίπλα, γιατί ο πατέρας μου ήταν άρρωστος και η μαμά κατάκοιτη στο σαλόνι. Της λέγαμε ότι είναι άρρωστος. Φέτος το κατάλαβε. Εγώ της μιλάω πάντα για τον μπαμπά βέβαια. Ήμουν πάντα περήφανη που ήμουν η κόρη του Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου θυσίασε πολλά πράγματα για την Ελλάδα… Δεν μου επέτρεψαν να πενθήσω τον πατέρα μου, τον άρπαξαν από την Εκκλησία, μου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Όλα αυτά είναι τελείως γελοία».

Σχετικές ειδήσεις