ΕΛΛΑΔΑ

Ο «γολγοθάς» 15χρονου από την Άρτα: «Έλεγε ότι δεν θέλει να ζήσει»

Ο «γολγοθάς» 15χρονου από την Άρτα: «Έλεγε ότι δεν θέλει να ζήσει»
Άρτα: 15χρονος έμεινε παράλυτος μετά από ξυλοδαρμό
Glomex

Οι γονείς του 15χρονου καταγγέλλουν ότι οι καθηγητές ήταν απόντες από το προαύλιο όταν συνέβη του περιστατικό. Με δάκρυα στα μάτια περιγράφουν τα όσα βίωσε ο γιος τους.

Έναν Γολγοθά ανεβαίνουν οι γονείς ενός 15χρονου μαθητή από την Άρτα, ο οποίος μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε το Πάσχα του 2021 στην αυλή του σχολείου, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος.

Ήταν Παρασκευή πρωί όταν ο 15χρονος μαθητής δέχτηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του, ο οποίος στη συνέχεια τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και με μένος άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου.

Ο 15χρονος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, όμως λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Μία ημέρα αργότερα, ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ενώ το Σάββατο ο μαθητής έδειχνε πως είχε συνέλθει από το χτύπημα, την επόμενη ημέρα ξύπνησε με φριχτούς πόνους και με την αριστερή πλευρά του σώματός του να έχει παραλύσει. «Από το βράδυ άρχισε να νιώθει ότι το πόδι του μουδιάζει», είπε η μητέρα του, στο OPEN.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο περιστατικό ενδοσχολικής βίας. Οι γονείς του παιδιού τονίζουν ότι υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις ακόμη και μετά τον τραυματισμό και ζητούν απαντήσεις.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του περιγράφει τα όσα βιώνει ο 15χρονος και η οικογένειά του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του. «Μέσα στο ασθενοφόρο ούρλιαζε από τον πόνο, έκλαιγε και το μόνο που έλεγε ήταν ότι δεν θέλει να ζήσει γιατί ποτέ δεν θα είναι όπως πριν», λέει η μητέρα του που προσπαθεί να συγκρατήσει τον πόνο της.

Η αδερφή του 15χρονου ήταν παρούσα στο περιστατικό και είπε χαρακτηριστικά ότι ο αδερφός της «είχε κοκκινίσει, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα».

Οι γονείς του 15χρονου καταγγέλλουν ότι οι καθηγητές ήταν απόντες από το προαύλιο όταν συνέβη του περιστατικό. Μάλιστα, γνώριζαν πως υπήρχε στο σχολείο ένας απείθαρχος μαθητής.

Επιπλέον, οι γονείς τονίζουν πως οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας δεν δέχτηκαν εξ αρχής την κατάλληλη ενημέρωση για το περιστατικό από το σχολείο.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεξήγαγε ΕΔΕ, ενώ η εξετάζεται πλέον από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Γιάννενα. Ακόμα δεν έχει τελεσφορήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό άλλαξε σχολείο.

Διαβάστε ακόμα:

Άρτα: Νταής ξυλοκόπησε 15χρονο συμμαθητή του και τον άφησε παράλυτο

Ηράκλειο: Ανήλικος απείλησε με μαχαίρι μαθήτρια δημοτικού

Κρήτη: Ανήλικος κατηγορείται ότι βίασε μαθήτρια σε τουαλέτες σχολείου